Παρουσίαση: Νέο Nissan X-Trail (+τιμές)
20 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Παρουσίαση: Νέο Nissan X-Trail (+τιμές)

45.364 Επισκέψεις στο άρθρο (6/9/2022)

Το τέταρτης γενιάς Nissan Χ-Trail παρουσιάστηκε επίσημα και ξεχωρίζει για την επιβλητική σχεδίασή του, το hi-tech εσωτερικό του και τα εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα με τα οποία θα συνδυάζεται.

SUVάρα με έως 213 άλογα

Με σχεδόν 7 εκατομμύρια πωλήσεις, το X-Trail είναι ένα από τα σημαντικότερα μέλη της γκάμας της Nissan. Η νέα τέταρτη γενιά του δημοφιλούς οικογενειακού SUV παρουσιάστηκε σήμερα και σύμφωνα με τη μάρκα, το αυτοκίνητο υιοθετεί στοιχεία και από τους τρεις προκατόχους του και συγκεκριμένα το μυώδες σχεδιασμό, την πολυχρηστικότητα και την παράδοση που έχουν δημιουργήσει στην κίνηση off-road με το ικανότατο σύστημα τετρακίνησης που διαθέτει στη φαρέτρα της η μάρκα.

Το νέο X-Trail βασίζεται πάνω στην CMF-C πλατφόρμα του ομίλου Renault-Nissan, γεγονός που προσέφερε την δυνατότητα στους μεν σχεδιαστές της μάρκας να εξελίξουν την εμφάνιση του αυτοκινήτου και στους δε μηχανικούς να του προσφέρουν εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Επιβλητικό σαν... X-Trail

Ξεκινώντας από την σχεδίαση του X-Trail, το αυτοκίνητο, όπως και οι προκάτοχοί του, θα ξεχωρίζει στον δρόμο χάρη στην περιπετειώδη και επιβλητική του εμφάνιση χωρίς όμως να είναι υπερβολικά επιθετικό. Στον πρόβολο την παράσταση κλέβει η V-Motion γρίλια –σήμα κατατεθέν στα μοντέλα Nissan- και τα διαιρεμένα φωτιστικά σώματα, ενώ πιο χαμηλά, ο προφυλακτήρας δίνει άπλετο δυναμισμό. Στο πλάι, οι παλιοί και νέοι φίλου του μοντέλου θα εκτιμήσουν τους μυώδεις θόλους ενώ πιο πίσω το σχήμα των πίσω κολονών (C-pillars) μοιάζουν με πτερύγιο δελφινιού και δίνουν «ένταση» στο επιβλητικό πλαϊνό προφίλ του αυτοκινήτου. Τέλος, στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα, αν και είναι τοποθετημένα ξανά οριζόντια, είναι πλέον πιο πλατιά και λεπτά. Το X-Trail θα είναι διαθέσιμο σε 10 χρώματα και 5 συνδυασμούς χρωμάτων.

Δύο ψηφιακές οθόνες αλλά και Heads-Up Display

Ανοίγοντας την πόρτα του οδηγού, θα δούμε πως το νέο X-Trail είναι σημαντικά αναβαθμισμένο στο κομμάτι του σχεδιασμού και με μια πρώτη ματιά θεωρούμε πως έχει ανέβει επίπεδο στους τομείς της εργονομίας και του φινιρίσματος. Τα στοιχεία από το νέο Qashqai είναι αρκετά αλλά σε αντίθεση με το μικρότερο αδελφάκι του, το X-Trail εξοπλίζεται με μία μεγάλη οθόνη αφής 12,3 ιντσών στο κέντρο της οθόνης. Ο πίνακας οργάνων φέρει πολλές λειτουργίες, έχει επίσης μέγεθος 12,3 ίντσες ενώ η Nissan κάνει λόγο πως το αυτοκίνητο εξοπλίζεται και με εξελιγμένο widescreen Heads-Up Display 10,8 ιντσών. Αξίζει να σημειώσουμε πως το νέο X-Trail θα διατίθεται με δύο ή με τρεις σειρές καθισμάτων, ωστόσο η Nissan διευκρινίζει ότι οι επιβάτες στην τελευταία σειρά πρέπει να έχουν ύψος μικρότερο των 160 εκατοστών. Όσον αφορά στον χώρο του πορτ-μπαγκάζ, το νέο Χ-Trail στην 5θέσια διάταξη μπορεί να μεταφέρει έως και 585 λίτρα αποσκευών.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto