2 φωτογραφίες »

H νέα Porsche Βοxster.

Porsche: «Σημαντικός ο 4κύλινδρος για Boxster & Cayman»

2.273 Επισκέψεις στο άρθρο (1/6/2020)

Πολλοί θεωρούν πως τα μοντέλα της Porsche πρέπει να φορούν 6κύλινδρα μοτέρ συνεχίζοντας την παράδοση της φίρμας, ωστόσο η μάρκα έχει άλλη άποψη και στηρίζει τις τετρακύλινδρες εκδόσεις. Διαβάστε γιατί.


Οι σκληροπυρηνικοί φίλοι της Porsche και οι ιδιοκτήτες των 6κύλινδρων μοντέλων της γερμανικής φίρμας τείνουν να μειώνουν την αξία των 4κύλινδρων εκδόσεων στις Boxster και Cayman θεωρώντας πως δεν πρόκειται για πραγματικές Porsche.

O Steffen Walliser, επικεφαλής της 718 πιστεύει πως ο 4κύλινδρος κινητήρας της μάρκας σε αυτά τα μοντέλα προσφέρει κάποια πράγματα που πολλοί από αυτούς δεν έχουν αντιληφθεί. Ο ίδιος είπε συγκεκριμένα: «Είδα τις πωλήσεις των τελευταίων 20 ετών και αυτό που μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι με το 2λιτρο μοτέρ «ανοίξαμε» την κινέζικη αγορά. Με την φορολογία που υπάρχει εκεί, το μοτέρ αυτό μας βοήθησε πολύ».

Ο Walliser πάντως φαίνεται πως παραδέχεται πως στις παραδοσιακές αγορές, ο 4κύλινδρος δεν ενθουσίασε το κοινό λέγοντας: «Χάσαμε κάποιες πωλήσεις σε κάποιες δυνατές για εμάς αγορές. Ο κινητήρας είναι καλός και το αυτοκίνητο κινείται εξαιρετικά αλλά το συναίσθημα είναι διαφορετικό».

Τέλος, ο Walliser σημείωσε για την παρουσία των τετρακύλινδων μοτέρ στην γκάμα: «Στην κινέζικη αγορά έχουμε ένα πολύ cool μοντέλο και νεότερο target group. Έχουμε επίσης περισσότερες γυναίκες πελάτισσες κοντά στα 30. Είναι πολύ σημαντικό αυτό».
 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
NISSAN