Πόσο καλό είναι το ήπια υβριδικό Nissan X-Trail;

47.115 Επισκέψεις στο άρθρο (19/3/2024)
Πόσο καλό είναι το ήπια υβριδικό Nissan X-Trail;
2 Φωτογραφίες »

Πόσο καλό είναι το ήπια υβριδικό Nissan X-Trail;

- Κοστίζει 38.190 ευρώ, στα top οικονομικά της κατηγορίας
- Καίει λίγο στην πόλη, 6,7 λτ. χάρη στο mild hybrid που έχει
- Χωράει 3 επιβάτες του 1,9 μ. ύψους, ακόμη κι αν κάθονται σταυροπόδι!
- Έχει ποιότητα κατασκευής που κοντράρει premium μάρκες
- Βγαίνει και σε 4κίνητη full hybrid έκδοση, που έχει την καλύτερη κατανάλωση στην πόλη από όλα τα μεσαία SUV

Κοστίζει 38.190 ευρώ, στα top οικονομικά της κατηγορίας

Εσύ πόσα λεφτά θα έδινες για να αγοράσεις ένα μεσαίο SUV; Είναι πολλά ή λίγα τα 38 χιλιάρικα για ένα ήπια υβριδικό SUV, με αυτόματο κιβώτιο και 163 άλογα; Πριν απαντήσεις, θα πούμε μόνο πως η τιμή αυτή ανήκει στο top5 της κατηγορίας, ύστερα και από την εμπορική πολιτική της ελληνικής αντιπροσωπείας που αυτήν την περίοδο διαθέτει εκπτώσεις για όλη την SUV γκάμα της (π.χ. το Nissan Qashqai ξεκινάει από 24.990 ευρώ).
 
Πιο συγκεκριμένα, 38.190 ευρώ είναι η αρχική τιμή του Nissan X-Trail (έκδοση Acenta), του 4ης γενιάς ιαπωνικού SUV. Διαθέσιμο αποκλειστικά σε εξηλεκτρισμένες επιλογές, το Nissan X-Trail ξεχωρίζει για την αρκετά χαμηλή κατανάλωση, τους μεγάλους χώρους και την αίσθηση πολυτέλειας, παρακάτω όμως θα δούμε αναλυτικά πόσο καλό είναι το Nissan X-Trail σε όλους τους τομείς.

Καίει λίγο στην πόλη, 6,7 λτ. χάρη στο mild hybrid που έχει

Στην περίπτωση του «βασικού» mild hybrid Nissan X-Trail η πραγματική μέση κατανάλωση είναι περίπου στα 8 λτ./100 χλμ., με ακόμη πιο χαμηλή εκείνη μέσα στην πόλη. Παρότι μιλάμε για ένα μεγάλο σε όγκο και διαστάσεις SUV, η σημαντική συμβολή του 12βολτου κυκλώματος με τον μικρό ηλεκτροκινητήρα (5 PS) συγκρατεί τις ανάγκες σε καύσιμο στα 6,7 λτ. όταν κινείσαι μέσα στην πόλη. Για αυτό και, πάνω-κάτω, με το ήπια υβριδικό Nissan X-Trail θα πληρώσεις γύρω στα 2.600 ευρώ το χρόνο σε καύσιμα (20.000 χλμ. με 80-20% κίνηση σε πόλη).


Η εισαγωγική έκδοση με ήπια υβριδική τεχνολογία (163 PS) κοστίζει 38.190 ευρώ
2 Φωτογραφίες »

Η εισαγωγική έκδοση με ήπια υβριδική τεχνολογία (163 PS) κοστίζει 38.190 ευρώ

Χωράει 3 επιβάτες του 1,9 μ. ύψους, ακόμη κι αν κάθονται σταυροπόδι!

Χωροταξικά, το Nissan X-Trail προσφέρει όλα όσα περιμένει κανείς από ένα μεσαίο SUV. Καταρχάς, το πορτ-μπαγκάζ των 585 λίτρων είναι αρκετό για μία 5μελή οικογένεια, παρότι το νούμερο δεν βρίσκεται στο άνω άκρο της κατηγορίας, ενώ το μεγάλο μεταξόνιο (2.705 χλστ.) εγγυάται εντυπωσιακή εσωτερική ευρυχωρία, σε όλες τις... διαστάσεις.
Πιο συγκεκριμένα, το Nissan X-Trail μπορεί να φιλοξενήσει με περίσσεια άνεση ακόμα και 5 ενήλικους επιβάτες αυξημένης σωματικής διάπλασης αφού έχει 23,5 εκατοστά free για τα πόδια και άλλα 7,5 για το κεφάλι). Σημαντικά, επίσης, θεωρούμε τα στάνταρ συρόμενα πίσω καθίσματα, ενώ φυσικά υπάρχει και η 7θέσια διάταξη για τις πολύτεκνες οικογένειες (από 39.590 ευρώ).

Έχει ποιότητα κατασκευής που κοντράρει premium μάρκες

Η απτή ποιότητα κατασκευής και η αίσθηση που λαμβάνεις στην καμπίνα του X-Trail κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμη και premium αντιπάλους, προτάσσοντας μία προσεγμένη αλλά και hi-tech καμπίνα (ειδικά σε ανώτερες εκδόσεις). Εκτεταμένη χρήση μαλακών μερών ακόμα και σε πιο κρυφά σημεία, όπου συχνά γίνονται «εκπτώσεις», ενώ μέχρι και στους διακόπτες και τα χειριστήρια γίνεται αντιληπτό από την αφή ότι τα υλικά επιλέχθηκαν προσεκτικά. Μάλιστα, στην full hybrid έκδοση η ποιότητα κατασκευής είναι ακόμη πιο «ψαρωτική» για το ιαπωνικό SUV. Θα θέλαμε όμως κάτι καλύτερο στην «βασική» Acenta, όσον αφορά την οθόνη αφής (8 ιντσών), με το όποιο κενό να καλύπτεται από το δεύτερο επίπεδο με δύο οθόνες 12,3 ιντσών, για το infotainment και τον πίνακα οργάνων.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Οι αναλυτικές μετρήσεις του Nissan X-trail σύμφωνα με το AutoΤρίτη Test Center
Σελίδα 3Δες όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Nissan X-trail
FORD E-TRANSIT
NISSAN