Πρεμιέρα σήμερα για το Fuel Pass 2

Πρεμιέρα σήμερα για το Fuel Pass 2

9.085 Επισκέψεις στο άρθρο (1/8/2022)

Πρεμιέρα σήμερα 1η Αυγούστου για το Fuel Pass 2, την επιδότηση καυσίμων που μπορεί να φτάσει έως και τα 100 ευρώ. Αιτήσεις για συγκεκριμένα ΑΦΜ τις πρώτες 3 μέρες και ανοιχτή πλατφόρμα για όλους από τις 4/8. Δείτε αναλυτικά τα ποσά αλλά και τι πρέπει να κάνετε.

Αυτά τα ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση σήμερα

Άνοιξε σήμερα, 1η Αυγούστου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων Fuel Pass 2. Πιο συγκεκριμένα σήμερα μπορούν να κάνουν την αίτησή τους οι πολίτες των οποίων τα ΑΦΜ λήγουν σε 1,2 και 3. Αύριο, Τρίτη αιτήσεις θα υποβάλλουν οι ιδιοκτήτες με ΑΦΜ που λήγει σε 4,5,6,7 και την Τετάρτη σε 8,9 και 0. Από την Πέμπτη, 4 Αυγούστου και έπειτα, είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του ΑΦΜ των φυσικών προσώπων.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 29 Αυγούστου, δίνοντας χρονικό περιθώριο σε εκατομμύρια πολίτες να κάνουν τις απαραίτητες διαδικασίες για τη φορολογική του δήλωση, αν δεν την έχουν κάνει ήδη, μιας και οι αιτήσεις θα κριθούν βάσει των φετινών δηλώσεων.
 

Τα νέα ποσά του Fuel Pass 2

Στο Fuel Pass 2 με ψηφιακή κάρτα στο κινητό τα χρήματα που θα λάβετε διαμορφώνονται ως εξής:
  • 100 ευρώ για τα Ι.Χ. στα νησιά
  • 70 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες στα νησιά
  • 80 ευρώ για τα Ι.Χ. στην υπόλοιπη Ελλάδα
  • 60 ευρώ για τις μοτοσικλέτες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Αν όμως επιλέξετε την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό και όχι την ψηφιακή κάρτα που δίνει το μπόνους των 15 ευρώ, τότε θα λάβετε τα εξής ποσά:
  • 85 ευρώ για τα Ι.Χ. στα νησιά
  • 55 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες στα νησιά
  • 65 ευρώ για τα Ι.Χ.στην υπόλοιπη Ελλάδα.
  • 45 ευρώ για τις μοτοσικλέτες στην υπόλοιπη Ελλάδα

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πώς γίνεται η αίτηση για το Fuel Pass 2

Οι δικαιούχοι του προγράμματος υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα Vouchers.gov.gr, μέσω TaxisNET με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται να συμπληρώσετε στην αίτηση είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και ο αριθμός του κινητού σας τηλεφώνου.

Εφόσον επιλεγεί ως μέθοδος χορήγησης η «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Οι αιτήσεις των φυσικών προσώπων στην ειδική εφαρμογή γίνονται τμηματικά ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους. Επίσης, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Εντός 3 εργάσιμων η καταβολή του ποσού

H καταβολή του ποσού γίνεται μέσα σε 3 εργάσιμες ημέρες μέσω δύο μεθόδων:
Μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας (Viva Wallet ή Alpha Bank) που χρησιμοποιείται με κατάλληλο smartphone που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία NFC ανέπαφων συναλλαγών.
Μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος. To ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις παρακάτω τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

  • Alpha Bank
  • Τράπεζα Πειραιώς
  • Εθνική Τράπεζα
  • Eurobank
  • Viva
  • Παγκρήτια Τράπεζα
Προσοχή: Πριν κάνετε τη διαδικασία, θα πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι έχετε κατάλληλη συσκευή smartphone που υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών NFC. Ειδάλλως, αν επιλέξετε να πιστώσετε το ποσό σε άυλη ψηφιακή κάρτα και δεν έχετε κατάλληλη συσκευή, τότε χάνετε το Fuel Pass 2.

Συνέχεια του άρθρου >>>
test center
KIA