Πρώτη σε πωλήσεις η Toyota σε όλο τον κόσμο το 2022

Πρώτη σε πωλήσεις η Toyota σε όλο τον κόσμο το 2022

11.145 Επισκέψεις στο άρθρο (30/1/2023)

H Toyota υπερασπίστηκε τον τίτλο της και για μια ακόμη φορά έγινε η φίρμα που σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο. Δεύτερη το Volkswagen Group.

Ελάχιστη η μείωση σε σχέση με το 2021

Η Toyota ήταν η εταιρεία που κατάφερε να σημειώσει τις περισσότερες πωλήσεις αυτοκινήτων στον κόσμο για ακόμη μία χρονιά παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην παραγωγή της. Τα επίσημα νούμερα δείχνουν πως η Toyota παρέδωσε 10.483.024 αυτοκίνητα στους νέους τους ιδιοκτήτες σε όλο τον κόσμο. Σε σχέση με το 2021, το νούμερο είναι μειωμένο κατά 0,1%. Στις πωλήσεις της Toyota πρέπει να επισημάνουμε πως έχουν συμπεριληφθεί και εταιρείες θυγατρικές της Toyota, όπως η Daihatsu και η Hino.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στα 10,6 εκατομμύρια ο στόχος της παραγωγής το 2023

Αν και οι πωλήσεις έμειναν στα ίδια περίπου επίπεδα, η παγκόσμια παραγωγή της αυξήθηκε κατά 5,3% σε 10.610.604 αυτοκίνητα. Η παραγωγή στην Ιαπωνία μπορεί να μειώθηκε κατά 7,7%, αλλά η παραγωγή της σε χώρες εκτός Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 11,7%.

Η Toyota έχει βάλει ως στόχο να συναρμολογήσει συνολικά 10,6 εκατομμύρια μονάδες τη χρονιά που διανύουμε ήδη. Μάλιστα υπογραμμίζει πως για αυτό είναι ενήμεροι τόσο οι προμηθευτές όσο και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Τον Ιανουάριο, η Toyota σχεδιάζει να παράγει 700.000 αυτοκίνητα, με τα 200.000 να συναρμολογούνται στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και τα άλλα 500.000 στα εργοστάσιά της στο εξωτερικό. Τα προβλήματα πάντως δεν λείπουν, αφού η Toyota ανακοίνωσε πως θα βάλει στοπ στην παραγωγή της στην Τσεχία, στο εργοστάσιο όπου παράγονται τα Aygo X και Yaris, από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα.

Στην δεύτερη θέση τo Volkswagen Group

Δεύτερο ήταν το Volkswagen Group με περίπου 8,3 εκατομμύρια πωλήσεις το 2022, μια μείωση της τάξης του 7% σε σχέση με πέρυσι. Αυτό ήταν το χειρότερο αποτέλεσμα για το VW Group εδώ και μια δεκαετία και ήταν αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και των συνεχιζόμενων λοκντάουν στην Κίνα, μία από τις δημοφιλέστερες αγορές του γερμανικού ομίλου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
GOOEYEAR FUEL MAX
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel