Πρωτιά στα τροχαία τα «έξυπνα» συστήματα της Tesla

Πρωτιά στα τροχαία τα «έξυπνα» συστήματα της Tesla

3.014 Επισκέψεις στο άρθρο (16/6/2022)

273 ατυχήματα από αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν το Autopilot μέσα σε εννέα μήνες σημείωσε η Tesla. 392 ο συνολικός αριθμός ατυχημάτων από αυτοκίνητα που έκαναν χρήση ανάλογων «έξυπνων» συστημάτων υποβοήθησης οδηγού!

Στοιχεία της NHTSA

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (NHTSA) δημοσίευσε δεδομένα εννέα μηνών που αφορούν τα τροχαία ατυχήματα. Η NHTSA χώρισε τα ατυχήματα σε δύο κατηγορίες με βάση το επίπεδο των αυτόνομων συστημάτων. Η πρώτη αφορούσε τα αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με ημιαυτόνομα συστήματα υποβοήθησης οδηγού 2ου επιπέδου, ενώ η δεύτερη αφορούσε πλήρως αυτόνομες τεχνολογίες, που προορίζονται να λειτουργήσουν κάποια μέρα με ασφάλεια, χωρίς όμως ανθρώπινη παρέμβαση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πρωτιά της Tesla με 273 τροχαία

Στην πρώτη κατηγορία η NHTSA διαπίστωσε ότι υπήρξαν συνολικά 392 ατυχήματα τους τελευταίους εννέα μήνες, ωστόσο το πλέον εντυπωσιακό στατιστικό είναι πως τα 273 από τα περιστατικά αφορούσαν μοντέλα και κατ’ επέκταση συστήματα της Tesla. Είτε το λογισμικό «πλήρους αυτόνομης οδήγησης» που δοκιμάζεται, είτε τον πρόδρομό του και πιο γνωστό στο ευρύ κοινό Tesla Autopilot! Η Honda ήταν δεύτερη με 90 αναφερόμενα ατυχήματα, ακολουθούμενη από τη Subaru με 10 και τη Ford Motor με πέντε. Όλες οι άλλες εταιρείες ανέφεραν τέσσερα ή λιγότερα ατυχήματα, συμπεριλαμβανομένης της Toyota  με τέσσερα, της BMW με τρία και της General Motors με δύο.

Έξι θάνατοι στα 392 τροχαία

Αξίζει να σημειωθεί πως ως «περιστατικά» αναφέρονται τα τροχαία που συνέβησαν και προκάλεσαν θάνατο, ρυμούλκηση οχήματος, άνοιγμα αερόσακου ή τραυματισμό πεζού ή άλλου «ευάλωτου» χρήστη του δρόμου. Από τα 392 συμβάντα που έχουν αναφερθεί από 12 κατασκευαστές οχημάτων, έχουν καταγραφεί έξι θάνατοι, αλλά και πέντε περιστατικά σοβαρών τραυματισμών. 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
test center