Πως θα πειστεί η Hyundai να φέρει το Casper στην Ελλάδα;

11.252 Επισκέψεις στο άρθρο (11/9/2021)

Μικρό όσο ένα VW Up! αλλά 100 φορές πιο χαριτωμένο, ενδιαφέρον και χρηστικό, το μίνι SUV της Hyundai είναι μόνο για την Κορέα. Πως θα γίνει να το φέρουν και στην Ελλάδα;

Με αυτές τις διαστάσεις, μόνο το Suzuki Ignis έχει να πει κάτι απέναντι στο Casper. Τα δύο αυτοκίνητα μοιράζονται αρκετά κοινά χαρακτηριστικά, όμως διαφέρουν πολύ. Σίγουρα είναι τα μόνα δύο μοντέλα με DNA από SUV στην κατηγορία σε αυτές τις διαστάσεις. Είναι και τα δύο πεντάπορτα με πέντε θέσεις, και έχουν και τα δύο όλα τα κοινά χαρακτηριστικά ενός SUV, με φουσκωμένα πίσω φτερά και σχεδόν κάθετο πίσω παρμπρίζ.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Όμως, σε αντίθεση με το Suzuki, που είναι βασικά ένα Κ-car, το Casper είναι ένα πιο κανονικό αυτοκίνητο σε όλα του τα επιμέρους στοιχεία. Φαίνεται από το φάρδος, και από τους τροχούς, ενώ και σχεδιαστικά είναι πιο γενναιόδωρο, κάτι που το κάνει στις φωτογραφίες να φαίνεται ογκώδες, και αν δεν ακούσεις τις διαστάσεις του, σαν κανονικό SUV.

Όσο για τις διαστάσεις, 3,6 μέτρα μήκος, 1,6 μέτρα πλάτος, και άλλο τόσο ύψος και με 2,4 μέτρα μεταξόνιο έχει τους τροχούς στα άκρα και δείχνει έτοιμο για όλα. Σε αντίθεση με το Ignis είναι μόνο προσθιοκίνητο, και έξοπλίζεται με τον 1.000άρη σε ατμοσφαιρική και τούρμπο έκδοση, που φοράει και το i10.

Το βλέπεις και ξέρεις πως μπορεί η Hyundai να έχει βρει στην Κορέα ένα κοινό που θα το αγοράσει, όμως και στην Ελλάδα θα έκανε πάταγο. Όχι μόνο σαν νοικιάρικο, όπου σίγουρα θα πουλήσει πολύ, αλλά και ως το ιδανικό αυτοκίνητο πόλης, αφού χωράει παντού, χωράει πολλούς, καβαλάει ό,τι θέλεις, και «δείχνει» όσο πρέπει.

Η τιμή φυσικά είναι άγνωστη, ενώ άγνωστο είναι και το κατά πόσο πληροί τις ευρωπαϊκές νόρμες, τόσο σε σχεδίαση, όσο και ρύπους και ασφάλεια, ώστε να γίνει η διαδικασία για έγκριση τύπου και εισαγωγή. Είναι σίγουρο πως η Ελληνική αντιπροσωπεία θα το ήθελε πολύ. Εσείς;

Eίναι το Casper το Hyundai που θα αγοράζατε; Πόσο θα θέλατε να το δείτε στην Ελλάδα; Τι λέτε;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
OPEL