Σχέδιο ενός ηλεκτρικού SUV της Saab
2 Φωτογραφίες »

Σχέδιο ενός ηλεκτρικού SUV της Saab

Πώς θα έμοιαζε ένα ηλεκτρικό SUV της Saab;

2.058 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2024)

- Σχέδιο στελέχους της Lucid Motors
- SUV, ηλεκτρικό, στις μινιμαλιστικές γραμμές των παλιών Saab
- Η εταιρία που αγόρασε τις εγκαταστάσεις της Saab ίσως κυκλοφορήσει το μοντέλο που ετοιμάζει

Σχέδιο στελέχους της Lucid Motors

Πώς θα έμοιαζαν τα μοντέλα της Saab αν η μάρκα δεν είχε σταματήσει να έχει παρουσία στην ευρωπαική αγορά; Η σουηδική φίρμα, γνωστή στα παλαιότερα χρόνια για την επιμονή της με την ασφάλεια και τις ιδιότροπες καμπίνες των οχημάτων της, πώς αλήθεια θα προσαρμοζόταν στην ηλεκτρική εποχή και την εποχή των SUV που διανύουμε; Ένας σχεδιαστής της Lucid Motors θέλησε να δώσει απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, σχεδιάζοντας ένα πολυτελές, ηλεκτρικό SUV με το έμβλημα της μάρκας. Τα σχέδια ζωντάνεψε με ψηφιακές εικόνες ο Grimaud Gervex και παρότι το αποτέλεσμα μοιάζει να έχει λίγα κοινά με την σχεδιαστική γλώσσα που χρησιμοποιούσε η σουηδική εταιρία, έρχεται με απλές γραμμές και μινιμαλιστικά στοιχεία.

SUV, ηλεκτρικό, στις μινιμαλιστικές γραμμές των παλιών Saab

Το «Saab Rover», όπως το ονόμασαν, όντας ηλεκτρικό, έρχεται χωρίς μπροστινή γρίλια. Αντιθέτως ένα μεγάλο λευκό πάνελ, στο σχήμα που είχαν οι γρίλιες των παλιών SAAB, κοσμεί το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου με ευδιάκριτα χαραγμένα πάνω του τα γράμματα «SAAB». Δεξιά και αριστερά του, δύο κάθετες LED λωρίδες χρησιμοποιούνται ως προβολείς. Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο είναι απλώς ένα σχέδιο, ο σχεδιαστής αποφάσισε να αφαιρέσει τους πλαϊνούς καθρέφτες και να τοποθετήσει μικροσκοπικές κάμερες στη θέση τους. Οι κολόνες του αυτοκινήτου, είναι κρυμμένες πίσω από τα τζάμια του παρμπρίζ και των πλαϊνών παραθύρων. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η επιλογή των σχεδιαστών να εφοδιάσουν το όχημα με ένα σετ τεράστιων τροχών.

Το πίσω μέρος του οχήματος είναι σαν μια διογκωμένη τουρμπίνα ενός μαχητικού αεροσκάφους με το φαινομενικό στένεμα και τον αλουμινένιο δακτύλιο που το χαρακτηρίζει. Ίσως ένας φόρος τιμής στο παλιό «πάθος» της εταιρίας να κατασκευάζει τις καμπίνες των οχημάτων της λες και ήταν καμπίνες μαχητικών αεροσκαφών.


Το πίσω μέρος του σχεδίου.
2 Φωτογραφίες »

Το πίσω μέρος του σχεδίου.

Η εταιρία που αγόρασε τις εγκαταστάσεις της Saab ίσως κυκλοφορήσει το μοντέλο που ετοιμάζει

Φυσικά η Saab έχει αποχωρήσει από την βιομηχανία αυτοκινήτων εδώ και χρόνια και κανείς δεν αναμένει την επιστροφή της. Παρόλαυτα η εταιρία που αγόρασε τις εγκαταστάσεις της στην Σουηδία, η National Electric Vehicle Sweden (NEVS), έλαβε πρόσφατα μια σημαντική επένδυση που μπορεί να την βοηθήσει στην κυκλοφορία του Emily GT EV. Το μοντέλο είχε παρουσιαστεί πέρυσι από την NEVS και έως τώρα βρίσκεται σε «χειμερία νάρκη».

Toyota
SEAT