Ράλλυ Σαφάρι: Πρωτιά Neuville στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή

1.572 Επισκέψεις στο άρθρο (29/3/2024)
Ράλλυ Σαφάρι: Πρωτιά Neuville στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή

- Η Hyundai κατάφερε να κατακτήσει τις πρώτες δύο θέσεις με τους Thierry Neuville και Ott Tanak
- Τρίτος ο Kalle Rovanpera, εκτός δεκάδας οι δύο ελληνικές συμμετοχές
- Οι αγώνες θα συνεχιστούν με έξι ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 127,58 χιλιομέτρων

Η Hyundai κατάφερε να κατακτήσει τις πρώτες δύο θέσεις με τους Thierry Neuville και Ott Tanak

Η Hyundai έκανε ονειρικό ξεκίνημα στην πρώτη ημέρα του 71ου Ράλλυ Σαφάρι, που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Κένυα, καθώς ο Thierry Neuville τερμάτισε πρώτος (3:19.9) παίρνοντας ένα ισχνό προβάδισμα 0,1 δευτερολέπτου από τον συμπαίκτη του Ott Tanak, που τερμάτισε δεύτερος (3:20.0), στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024. Έχοντας καταγράψει δύο μη τερματισμούς στην Κένυα σε τρεις προηγούμενες προσπάθειες, ο Neuville γνωρίζει καλά ότι τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα από την Παρασκευή και μετά, κάτι το οποίο παραδέχτηκε σε δηλώσεις του.

Τρίτος ο Kalle Rovanpera, εκτός δεκάδας οι δύο ελληνικές συμμετοχές

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Kalle Rovanpera συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα μόλις 0,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Neuville σε αυτή την εναρκτήρια χωμάτινη διαδρομή των 4,84 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν ο Takamoto Katsuta και ο Esapekka Lappi, ενώ ο δεύτερος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος Elfyn Evans ολοκλήρωσε στην έκτη θέση. Τέλος, εκτός δεκάδας έμειναν οι δύο ελληνικές συμμετοχές με τον Ιορδάνη Σερδερίδης και τον Γιώργο Βασιλάκης.

Οι αγώνες θα συνεχιστούν με έξι ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 127,58 χιλιομέτρων

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου η δράση θα συνεχιστεί με έξι ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 127,58 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Πρώτη ειδική διαδρομή της ημέρας θα είναι η «Loldia 1», ενώ η μεγαλύτερη πρόκληση αναμένεται να είναι η 31,50 χιλιομέτρων μήκους διαδρομή «Kedong».

EUROINS PASXA
KIA