• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Φαίνεται πως στην Peugeot θέλουν να διευρύνουν την GTi γκάμα τους, ώστε να περιλαμβάνει και crossover, με την αρχή να γίνεται με το 2008 GTi (κατασκοπευτική εικόνα).

Η Peugeot ήταν ο μεγάλος νικητής του φετινού Dakar, με τους Stephane Peterhansel και Jean-Paul Cottret να παίρνουν την καρό σημαία. Από τα τέσσερα 2008 DKR που συμμετείχαν στο ράλι, τα τρία τερμάτισαν.

Scoop: Peugeot 2008 GTi

4.250 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/5/2016

Οι άνθρωποι της Peugeot θέλουν ενδυναμώσουν περαιτέρω το κύρος των crossover μοντέλων τους, εμπλουτίζοντας τη γκάμα τους με GTi εκδόσεις. Αρχή φαίνεται πως θα γίνει με το 2008 GTi…

 
Φαίνεται πως στην Peugeot θέλουν να διευρύνουν την GTi γκάμα τους, ώστε να περιλαμβάνει και crossover, με την αρχή να γίνεται με το 2008. Το παραπάνω δεν είναι μια απλή φήμη, καθώς σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της Peugeot Sport, Bruno Famin, απάντησε «γιατί όχι;».

Το στέλεχος της γαλλικής εταιρείας, έσπευσε να συμπληρώσει πως «το 2008 DKR είναι βασικό κομμάτι της στρατηγικής της φίρμας. Οι διεθνείς αγώνες όπως το Dakar αποκτούν ολοένα και περισσότερη απήχηση και εμείς τους κερδίζουμε». Επιπλέον, ο κος Famin δήλωσε: «Το 2008 είναι για εμάς ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο και η συμμετοχή σε αγώνες όπως το Dakar ταιριάζει απολύτως με την κατεύθυνση και την εξέλιξη που θέλουμε να δώσουμε στην φίρμα. Το να ξεκινήσουμε λοιπόν κάτι τέτοιο με αφετηρία το 2008 θα είναι ένας επιπλέον τρόπος να προωθήσουμε το συγκεκριμένο SUV, εξασφαλίζοντάς του μια καλύτερη εικόνα.».

Όπως βλέπετε και στη ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα των ανεξάρτητων σχεδιαστών της X-Tomi Design, στο 2008 GTi οι εξωτερικές παρεμβάσεις θα ακολουθήσουν τη λογική των αντίστοιχων εκδόσεων των 208 και 308. Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Peugeot Sport, το 2008 GTi δε χρειάζεται απαραιτήτως τετρακίνηση. «Το 2008 είναι δικίνητο και θα είναι μια ευκαιρία και ένας τρόπος να δείξουμε στους καταναλωτές ότι μπορεί να είναι εξίσου καλό με ένα τετρακίνητο όχημα σε πολλές συνθήκες», δήλωσε σχετικά ο κος Famin, ο οποίος δεν είναι ο μόνος που υπερασπίζεται τις GTi εκδόσεις των crossover. Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και ο υπεύθυνος σχεδιασμού για τα μελλοντικά project της Peugeot, Keith Ryder.