2 φωτογραφίες »

H μεγάλη «υπογραφή» στο πίσω μέρος δείχνει ότι, η Opel πιστεύει πολύ στον εαυτό της. Το Mokka θα έρθει αρχικά ως «e».

Σε δοκιμές το νέο Opel Mokka X

6.816 Επισκέψεις στο άρθρο (6/3/2020)

To Μokka X θα λάβει αδιαμφισβήτητα γαλλικές επιρροές στην νέα του γενιά, όταν αυτή κάνει ντεμπούτο σύντομα. Διαβάστε τι γνωρίζουμε.

Mε την Opel να ανήκει εδώ και λίγα χρόνια στο άρμα του PSA Groupe είναι λογικό η νέα γενιά του Mokka X να διαφοροποιηθεί σημαντικά με το νέο μοντέλο αφού είναι σίγουρο πως θα βασιστεί πάνω στην EMP1 πλατφόρμα που χρησιμοποιείται ήδη στο νέας γενιάς Corsa, το νέο Peugeot 208 και το DS3 Crossback.

To νέο Mokka X βρίσκεται αυτή την στιγμή σε δοκιμές κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες στην Σουηδία αλλά παρόλο που δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να πούμε λόγω του εκτενούς καμουφλάζ που έχει χρησιμοποιηθεί, έχουν γίνει γνωστές οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να περιμένουμε.

Εμπνευσμένο αισθητικά από το πρωτότυπο GT X Experimental, το νέο Mokka X θα λανσάρει πρώτο το προφίλ αυτού, που αναμένεται να περάσει και στα μεταγενέστερα μοντέλα της Opel. Κύρια σχεδιαστικά στοιχεία που θα περάσουν στο Mokka X είναι η επιθετική και high-tech μάσκα με τα LED φώτα, η κεκλιμένη γραμμή της οροφής και τα πίσω εντυπωσιακά και πάλι φώτα. Μέσω αυτών των στοιχείων αλλά και της νέας τεχνολογίας που θα εφαρμόζει, το Mokka X αναμένεται να αποκτήσει πιο ξεκάθαρο και εστιασμένο crossover χαρακτήρα στην γκάμα της Opel, ξεχωρίζοντας από το Crossland X.

Για το λόγο αυτό, θα συνεχίσει να διαθέτει και τετρακίνητες εκδόσεις, οι οποίες ωστόσο τώρα θα προκύψουν από υβριδική τεχνολογία ενσωματώνοντας κάποιο ηλεκτρικό κινητήρα στον πίσω άξονα. Κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση στα πρότυπα των Corsa και του Zafira Life με αυτονομία περίπου 350 χλμ.. Στις πιο «συμβατικές» του εκδόσεις, το νέο Opel Mokka X θα διατίθεται με τους 1,2 λίτρων PureTech κινητήρες του ομίλου PSA σε αποδόσεις 110 και 130 ίππων, αλλά και με το νέο diesel κινητήρα των 1,5 λίτρων με αποδόσεις 110 και 120 ίππων.

Τα πρώτα teaser για το νέο Opel Mokka θα έρθουν στην δημοσιότητα μέσα στους επόμενους μήνες.

Toyota
Audi