3 φωτογραφίες »

Η ισχύς πηγάζει από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 83 ίππων και 210 Nm ροπής.

Sold out το Citigoᵉ iV

2.364 Επισκέψεις στο άρθρο (9/4/2020)

H υψηλή ζήτηση και η πρόωρη παύση της παραγωγής του είναι οι λόγοι που το μοντέλο έγινε sold out στο Ηνωμένο Βασίλειο σε χρόνο dt!


Να σταματήσει να δέχεται παραγγελίες για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Citigoᵉ iV αναγκάστηκε η Skoda στο Ηνωμένο Βασίλειο επειδή και τα 400 αυτοκίνητα που προορίζονταν για την αγορά, πουλήθηκαν σε λιγότερο από 60 μέρες.

Το μοντέλο θα γίνει ξανά διαθέσιμο στην Μεγάλη Βρετανία όταν η εταιρεία αρχίσει ξανά την παραγωγή του. Το Citigoᵉ iV σταμάτησε να συναρμολογείται στα μέσα Μαρτίου λόγω της πανδημίας. Eκπρόσωπος της φίρμας φέρεται να δήλωσε: «Eίχαμε πολλές προσδοκίες για το μοντέλο και η ζήτησή του είναι πολύ ψηλά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει sold out νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε».

To Citigoᵉ iV δεν έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις στην εμφάνιση του σε σχέση με τις εκδόσεις με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Mιας και η γρίλια δεν έχει κάποια χρησιμότητα, η Skoda φρόντισε να την «κλείσει». Aυτό είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό που θα κάνει την ηλεκτρική έκδοση να ξεχωρίζει από τις άλλες, αφού ακόμα και το σημείο φόρτισης/ανεφοδιασμού του τσέχικου μίνι παραμένει στο ίδιο μέρος. 

 Η ισχύς πηγάζει από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 83 ίππων και 210 Nm ροπής και μια μπαταρία 36.8-kWh που προσφέρει, σύμφωνα με τα νέα τεστ WLTP, αυτονομία 265 χιλιομέτρων. Η φόρτιση έως το 80%, ανάλογα την πηγή ρεύματος, μπορεί να διαρκέσει από 1 ώρα έως και 12 ώρες και 37 λεπτά. Το σπριντ από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα γίνεται σε 12,5 δευτερόλεπτα και η μέγιστη τελική ταχύτητα είναι τα 130 χλμ./ώρα. 

Η τιμή του μοντέλου ξεκινά στο Ηνωμένο Βασίλειο από 19.770 ευρώ.
 

ELASTIKA 2024
moto