• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θα βγει σε δημοπρασία στην τοποθεσία Villa Erba της Ιταλίας στις 27 Μαΐου στο πλαίσιο της εκδήλωσης της RM Sotheby.

Η τιμή του εκτιμάται ότι θα φτάσει τουλάχιστον 450.000 ευρώ.

Το μοντέλο που κατασκευάστηκε για τον δρόμο έμεινε πολύ κοντά στο αγωνιστικό «αδερφάκι» του.

Το εσωτερικό του είναι επενδυμένο από δέρμα Alcantara και έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, εγχειρίδια, βιβλία service κ.α.

Lancia Delta στο σφυρί

3.768 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/5/2017

Με την ονομασία «Stradale» το μοντέλο αυτό είναι ένα από τα ιστορικότερα της δεκαετίας του 1980. Τα λιγοστά του χιλιόμετρα θα εκτοξέυσουν την τιμή του..

 
Ένα αυτοκίνητο που έχει συνδέσει το όνομα του με τα ράλι της δεκαετίας του 1980 θα βγει σε δημοπρασία στην τοποθεσία Villa Erba της Ιταλίας στις 27 Μαΐου στο πλαίσιο της εκδήλωσης της RM Sotheby.

Πρόκειται για ένα από τα 200 Lancia Delta S4 με το προσωνύμιο Stradale που κατασκευάστηκαν το 1985. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει στο οδόμετρο μόνο 1.600 χλμ, μοναδικό προτέρημα για ένα 32 χρονών αυτοκίνητο. Το εσωτερικό του είναι επενδυμένο από δέρμα Alcantara και έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, εγχειρίδια, βιβλία service κ.α.
 
Το μοντέλο που κατασκευάστηκε για τον δρόμο έμεινε πολύ κοντά στο αγωνιστικό «αδερφάκι» του καθώς έχει και αυτό τον ίδιο τετρακύλινδρο 1.8 turbo κινητήρα απόδοσης 250 ίππων και 292Νm ροπής. Φυσικά, το αγωνιστικό αυτοκίνητο είχε πολύ μεγαλύτερη απόδοση κοντά στους 550 ίππους ενώ για την ιστορία, ο οδηγός αγώνων ράλι Toivonen φέρεται να οδήγησε μια έκδοση 800 ίππων του ίδιου μοντέλου το 1986 σε πίστα στην Πορτογαλία με χρόνο ελάχιστα πιο αργό από ένα μονοθέσιο Formula 1.

To «Stradale» λοιπόν όπως καταλαβαίνει κανείς ήταν ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο για την εποχή του. Μάλιστα, με το 5 σχέσεων χειροκίνητο κιβώτιο, το σύστημα τετρακίνησης που διαθέτει και το ελαφρύ βάρος του (1.200 κιλά), είναι αρκετά γρήγορο ακόμη και για τα σημερινά δεδομένα.

Η τιμή του εκτιμάται ότι θα φτάσει τουλάχιστον 450.000 ευρώ.