Σύγκριση: Hyundai Ioniq 6 Vs Tesla Model 3
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Σύγκριση: Hyundai Ioniq 6 Vs Tesla Model 3

10.042 Επισκέψεις στο άρθρο (7/9/2022)

Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη, καθώς ανακοινώθηκε στα μέσα του καλοκαιριού. Και όμως, έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις, «ακούγοντας» εξαιρετικές κριτικές. Μπορεί το νέο Hyundai Ioniq 6 απέναντι στο Tesla Model 3 να βάλει δύσκολα;

Νέο Hyundai Ioniq 6: Θα… εκτοπίσει το Tesla Model 3;

Σε ένα Grand Prix της Formula 1, αν κάποιο μονοθέσιο ξεκινήσει πριν σβήσουν όλα τα κόκκινα φώτα, παίρνει ποινή. Στο... Grand Prix της αγοράς αυτοκινήτου (και της αυτοκίνησης), όταν κάποιο νέο μοντέλο «ξεπεράσει» τους αντιπάλους του πριν ακόμη κυκλοφορήσει στις αγορές, τότε κάτι έχει κάνει καλά! Μπερδευτήκατε; Ας εξηγήσουμε τι εννοούμε.
 
Το Hyundai Ioniq 6, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό sedan των Κορεατών, παρουσιάστηκε στα μέσα του καλοκαιριού, και με το καλημέρα βάζει δύσκολα στο δημοφιλές κατά τα άλλα το Tesla Model 3. Παρότι τώρα κάνει την εμφάνισή του, υπάρχουν αρκετά «πραγματάκια», αντικειμενικά και υποκειμενικά, που δείχνουν την γενική δυναμική αλλά και μία ειδική υπεροχή απέναντι στο best-seller της Tesla. Είτε εστιάσουμε σε εμφάνιση και design, είτε αξιολογήσουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις τεχνολογίες αιχμής (π.χ. αυτονομία, φόρτιση), θα δείτε στις γραμμές που ακολουθούν πως η θετική αύρα που συνοδεύει το νέο Hyundai Ioniq 6 είναι σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τι εστί Hyundai Ioniq 6;

Από την στιγμή που μιλάμε για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο, πάμε να συστηθούμε αρχικά και στην συνέχεια θα περάσουμε στις επιμέρους συγκρίσεις. Το Hyundai Ioniq 6, λοιπόν, έχει την καλύτερη συστατική επιστολή, καθώς θυμίζει σε πολλές παραμέτρους το Ioniq 5, ένα μοντέλο που σάρωσε στα «World Car Awards» (Αυτοκίνητο της Χρονιάς, Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο Χρονιάς, Αυτοκίνητο με το καλύτερο design). Μάλιστα, το Ioniq 6 τού «έκλεψε» το ρεκόρ προ-παραγγελιών στο εσωτερικό της μάρκας, με 37.446 αιτήσεις σε 24 ώρες (23.760 το Ioniq 5)!

Ουσιαστικά, το Ioniq 6 είναι η sedan έκδοση του crossover Ioniq 5. Αμφότερα έχουν «χτιστεί» πάνω στην Electric Global Modular Platform (E-GMP), πάτωμα το οποίο χρησιμοποιούν και τα «συγγενικά» Genesis GV60 και Kia EV6. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα, μάλιστα, είναι που εξασφαλίζει στο Ioniq 6 προηγμένες τεχνολογίες αλλά και μία κορυφαία αυτονομία που θα δούμε αργότερα.
 
Κατά τα άλλα και σε ό,τι αφορά τις διαστάσεις, να πούμε πως το νέο Ioniq 6 έχει μήκος 4.855 χιλιοστά, πλάτος 1.880 χιλιοστά, ύψος 1.495 χιλιοστά και μεταξόνιο που εκτείνεται 2.950 χιλιοστά. Συγκριτικά με το Tesla Model 3, είναι ογκωδέστερο σε κάθε διάσταση, ενώ τα +75 χλστ. του μεταξονίου υπόσχονται μεγάλη ευρυχωρία, αν και η Hyundai δεν έχει γνωστοποιήσει ακριβείς μετρήσεις χωρητικότητας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
moto