Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε 49χρονος που είχε ρημάξει σταθμευμένα Ι.Χ., κλέβοντας ελαστικά, ζάντες και διάφορα εξαρτήματα. Η συνολική λεία υπερβαίνει τα 66.000 ευρώ!
Τέλος στη δράση 49χρονου που προέβη μαζί με συνεργό του σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών ελαστικών, ζαντών και λοιπών εξαρτημάτων από σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη, έθεσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ειδική ομάδα που είχε συσταθεί για τον εντοπισμό των δραστών εντόπισε και συνέλαβε τον 49χρονο στο πλαίσιο του αυτοφώρου στην περιοχή του Ευόσμου, καθώς από κοινού με τον συνεργό του, αφαίρεσαν από σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο στην περιοχή της Ανάληψης τρία ζαντολάστιχα.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι από τέλος Δεκεμβρίου του 2021 οι δράστες ενεργώντας κυρίως βραδινές ώρες, προέβησαν σε 44 περιπτώσεις κλοπών ελαστικών, ζαντών και εξαρτημάτων από σταθμευμένα οχήματα σε πυλωτές πολυκατοικιών, αλλά και δημόσιους δρόμους στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και στο κέντρο της πόλης, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στα 66.475 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι διέθεταν ειδικό εξοπλισμό για την αφαίρεση των ελαστικών και των ζαντών από τα αυτοκίνητα, στα οποία τοποθετούσαν αυτοσχέδια στηρίγματα, ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί από διερχόμενους πολίτες.
Γεμάτο κλοπιμαία το σπίτι του 49χρονου
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 49χρονου βρέθηκε πλήθος εξαρτημάτων αυτοκινήτων (πόρτες, ηλεκτρικοί αισθητήρες, κάμερες κ.ά.) και εργαλείων, ασύρματα χειριστήρια συναγερμών και θυρών γκαράζ και πλήθος κλειδιών οχημάτων.
Επιπλέον, κατασχέθηκε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της συζύγου του συλληφθέντα, που χρησιμοποιούσαν για την μετάβαση στα σημεία τέλεσης των κλοπών, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία ζαντολάστιχα που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, καθώς και διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για την πραγματοποίηση των έκνομων ενεργειών τους.
Τον έπιασαν στα πράσα!
- Από το Δεκέμβρη του 2021 η δράση του.
- Γεμάτο κλοπιμαία το σπίτι του 49χρονου.
- Υπεύθυνος για 44 περιπτώσεις κλοπών ελαστικών, ζαντών και εξαρτημάτων από ΙΧ.
- Πόρτες, ηλεκτρικοί αισθητήρες, κάμερες κ.ά. ανάμεσα στα κλεμμένα.
Θα μείνει μέσα ή σε λίγους μήνες θα είναι έξω;