Συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι το 2026 η Mercedes A-Class

2.593 Επισκέψεις στο άρθρο (11/3/2024)
Συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι το 2026 η Mercedes A-Class

- Βλέπει αισιόδοξα το μέλλον η A-Class
- Νέος στόχος της Mercedes να πουλάει κατά 50% ηλεκτρικά και Plug-in οχήματα το 2030
- CEO Mercedes: «Τα ηλεκτρικά θα είναι ακριβότερα από τα θερμικά για πολλά χρόνια ακόμη»

Βλέπει αισιόδοξα το μέλλον η A-Class

Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε που πήγες κοντά στο στρατόπεδο της Mercedes ανέφεραν πως η A-Class θα σταματούσε να παράγεται από τη φίρμα με έμβλημα το αστέρι, καθώς η Mercedes θα έφερνε στη θέση της ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ως μέρος του σχεδίου της να σταματήσει να προσφέρει μη ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει,

Νέος στόχος της Mercedes να πουλάει κατά 50% ηλεκτρικά και Plug-in οχήματα το 2030

Πριν λίγες εβδομάδες, ο CEO της Mercedes, Ola Kallenius δήλωσε πως ο νέος στόχος της Mercedes είναι, μέχρι το 2030, ο στόλος της εταιρείας να αποτελείται κατά το ήμισυ από ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Το γεγονός λοιπόν ότι η Mercedes μεταθέτει για αργότερα τον στόχο της για μια γκάμα που θα αποτελείται από πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, σημαίνει πως η A-Class θα συνεχίσει να προσφέρεται στην τωρινή της γενιά μέχρι το 2026, ενώ δεν θα ήταν παράλογο να δούμε και έναν ακόμη διάδοχο προς τα τέλη της δεκαετίας. 

CEO Mercedes: «Τα ηλεκτρικά θα είναι ακριβότερα από τα θερμικά για πολλά χρόνια ακόμη»

Ο Kallenius αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στη νέα στρατηγική της Mercedes λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι κανείς είχε ποτέ σκεφτεί ότι η μεταμόρφωση της αυτοκινητοβιομηχανίας θα είναι μια ευθεία γραμμή. Θα υπάρξουν εύκολες και δύσκολες στιγμές», ενώ όσον αφορά για τις τιμές των ηλεκτρικών στο μέλλον, δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος «δεν θα δούμε σύνομα ίδια τιμή στα ηλεκτρικά και τα θερμικά αυτοκίνητα, απέχουμε πολλά χρόνια από το να γίνει κάτι τέτοιο».

EUROINS PASXA
Audi