Πόσος είναι στην πράξη ο χώρος του πόρτ-μπαγκάζ που προσφέρει ένα αυτοκίνητο;

Τα 5 μικρομεσαία με τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών

19.757 Επισκέψεις στο άρθρο (20/4/2019)

Χωροταξικά τα 5 καλύτερα: Γεμίζουμε με τη «μέθοδο Ταμερλάνου» τον χώρο αποσκευών των μικρομεσαίων και «εντοπίζουμε» τα 5 πιο ευρύχωρα σε αυτόν.

HONDA: Ηλεκτρισμένη γκάμα σε όλα τα μοντέλα

RENAULT: CLIO με εργοστασιακό LPG. Εξοικονομείστε έως και 50% στην τιμή του καυσίμου!

Η χωρητικότητα του πόρτ-μπαγκάζ  είναι ένας παράγοντας που καθορίζει πολλές φορές την τελική επιλογή του αγοραστή. Πόσος είναι όμως στην πράξη ο χώρος που προσφέρει ένα αυτοκίνητο; Επειδή η χωρητικότητα που αναφέρει ο κατασκευαστής δεν αρκεί, αποφασίσαμε να ρίξουμε φως στον συγκεκριμένο τομέα, μετρώντας το χώρο αποσκευών των μικρομεσαίων, με τη μέθοδο Ταμερλάνου.

Αυτή βασίζεται στη σταθερή χωρητικότητα ενός ογκομετρητή με διαστάσεις (100 Χ 100 Χ 80 εκατοστά) ο οποίος είναι γεμάτο με ειδικό υλικό και στις άκρες του υπάρχει ένας χάρακας όπως στις δεξαμενές πετρελαίου. Από αυτόν τον ογκομετρητή «αντλούμε» την ανάλογη ποσότητα υλικού ώστε να γεμίσουμε το χώρο αποσκευών μέχρι το ύψος της εταζέρας. Η ποσότητα του υλικού που λείπει μετριέται σε εκατοστά τα οποία σύμφωνα με τις διαστάσεις του ογκομετρητή, μας «δίνουν» τα κυβικά μέτρα (dm3) ή λίτρα (1 dm3= 1 lt). Ο Ταμερλάνος λοιπόν μας βοηθάει να βρούμε τα 5 καλύτερα στον τομέα μικρομεσαία αυτοκίνητα της αγοράς.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ