• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το τρίτροχο του Γερμανού μηχανικού, απέδιδε 0,8 ίππους και έπιανε τελική ταχύτητα 16 χλμ/ώρα, αποτελώντας το πρώτο αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Karl Benz: Ο «πατέρας» του πρώτου αυτοκινήτου

23.979 Επισκέψεις στο άρθρο (21/5/2021)

Πριν κλείσουμε, ας θυμηθούμε την αρχή των... πάντων. Το ανήσυχο πνεύμα και οι αστείρευτες γνώσεις του Καρλ Μπεντζ ήταν ο συνδυασμός που έφερε στον κόσμο το πρώτο αυτοκίνητο με την σύγχρονη έννοια, το οποίο λειτουργούσε με κινητήρα εσωτερικής καύσης και όχι με ηλεκτρικό μοτέρ ή τη βοήθεια του ατμού. Μάλιστα, υπήρξαν αρκετές διαφωνίες για το εάν ο Μπεντζ ή ο Γκότλιμπ Ντάιμλερ δικαιούται να υπερηφανεύεται για τον τίτλο του ιδρυτή. Εντέλει, ο Ντάιμλερ θεωρήθηκε εφευρέτης της μοτοσικλέτας και ο Μπεντζ κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το δικό του δημιούργημα, «Benz Patent-Motorwagen», στις 29 Ιανουαρίου 1886. Το τρίτροχο που κατασκεύασε ο Γερμανός σχεδιαστής-μηχανικός είχε 958 κυβικά, απέδιδε 0,8 ίππους και έπιανε τελική ταχύτητα 16 χλμ/ώρα. Να σημειωθεί πως ο Benz κατοχύρωσε επίσης την ανάφλεξη με σπινθήρα από την μπαταρία, το μπουζί, το καρμπιρατέρ, τον συμπλέκτη, τον μοχλό ταχυτήτων αλλά και το ψυγείο! 

Το ξέρατε ότι ο Γκότλιμπ Ντάιμλερ «διεκδίκησε» τον τίτλο του Μπεντζ, παίρνοντας τελικά εκείνον του εφευρέτη της πρώτης μοτοσικλέτας;

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)