Τα νέα μοντέλα των Renault-Nissan-Mitsubishi στην Ευρώπη έως το 2026
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα νέα μοντέλα των Renault-Nissan-Mitsubishi στην Ευρώπη έως το 2026

5.901 Επισκέψεις στο άρθρο (7/2/2023)

Η συμμαχία των Renault, Nissan και Mitsubishi ανακοίνωσε τα μοντέλα που αναμένεται να λανσάρει έως το 2026, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει ένα ηλεκτρικό μίνι για την Ευρώπη, το οποίο ωστόσο δεν είναι το μοναδικό!

Νέο πλάνο για Renault-Nissan-Mitsubishi

Πριν από λίγες ημέρες σας ενημερώναμε για τη νέα εποχή στην οποία προχωράει η συμμαχία των Renault-Nissan-Mitsubishi. Η αναδιάρθρωση λοιπόν περιλαμβάνει και ένα νέο πλάνο προϊόντων, το οποίο αφορά τόσο την αγορά της Ευρώπης όσο και αυτές της Λατινικής Αμερικής αλλά και της Ινδίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το ηλεκτρικό Micra θα είναι από κοινό αναπτυγμένο με το Renault 5

Μιλώντας πιο συγκεκριμένα για το πλάνο που έχουν καταστρώσει οι τρεις εταιρείες αναφορικά με την Ευρώπη, αυτό περιλαμβάνει αρκετά από κοινού αναπτυγμένα μοντέλα. Όπως επιβεβαίωσε η συμμαχία ένα από τα νέα αυτοκίνητα που ετοιμάζεται είναι ο ηλεκτρικός διάδοχος του Nissan Micra, που θα παράγεται από τη Renault στις εγκαταστάσεις ElectriCity στη Γαλλία από το 2026. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν το μοντέλο θα έχει 80% κοινά εξαρτήματα με το νέο επίσης ηλεκτρικό, Renault 5, με αποτέλεσμα να μειωθεί κατά 40% το κόστος ανάπτυξης για τη Nissan. Το επερχόμενο ηλεκτρικό Micra θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF B-EV, αλλά θα έχει τη δική του ξεχωριστή σχεδίαση, όπως γνωρίζουμε από την επίσημη teaser εικόνα που κυκλοφόρησε το προηγούμενο έτος.

Έρχονται και τα νέα Mitsubishi Colt και ASX

Άλλα αυτοκίνητα της συμμαχίας για την Ευρώπη, είναι τα νέα Mitsubishi Colt και ASX που θα βασιστούν στα Renault Clio και Captur. Και τα δύο μοντέλα θα παράγονται στην Ισπανία και την Τουρκία. Ο Luca de Meo, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Renault μίλησε επίσης για «άλλα πράγματα» που μπορεί να έρθουν στο μέλλον χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες.  

Ακολουθούν πολλά νέα ηλεκτρικά

Μέσα σε όλα, αναμένεται να έρθει στην «Γηραιά Ήπειρο» και το ελαφρύ επαγγελματικό FlexEVan, το οποίο θα κάνει την εμφάνισή του το 2026 και θα αφορά τόσο τη Renault όσο και τη Nissan. Η Renault και η Nissan θα συνεργαστούν επίσης για την επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων στη μικρομεσαία κατηγορία. Τα πρώτα μοντέλα αναμένεται να τα δούμε μετά το 2026. Τέλος, η συνεργασία των Renault -Nissan για την ευρωπαϊκή αγορά θα επεκταθεί στους τομείς της διανομής, aftersales, κυκλικής οικονομίας, μπαταριών και σε μια μεγάλη υποδομή φόρτισης ηλεκτρικών που πρόκειται να κατασκευαστεί στις αντιπροσωπείες της Renault και της Nissan σε όλη την Ευρώπη.

Νέα εποχή νέο πλάνο!

- Το ηλεκτρικό Micra θα είναι από κοινό αναπτυγμένο με το Renault 5.
- Έρχονται και τα νέα Mitsubishi Colt και ASX.
- Ακολουθούν πολλά νέα ηλεκτρικά.
Τι θα έπαιρνες το ηλεκτρικό Renault 5 ή το ηλεκτρικό Nissan Micra;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
top5
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel