• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Σύμφωνα με την Opel κερδίζεις 1,5 δλ. χρόνου αντίδρασης όταν κινείσαι με ταχύτητα 80 χλμ./ώρα ενώ χρησιμοποιείς Matrix LED προβολείς.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Σύμφωνα με την Opel κερδίζεις 1,5 δλ. χρόνου αντίδρασης όταν κινείσαι με ταχύτητα 80 χλμ./ώρα ενώ χρησιμοποιείς Matrix LED προβολείς.

Φωτά LED με έξτρα λεφτά ή φώτα αλογόνου με έξτρα ρίσκο;

19.927 Επισκέψεις στο άρθρο (5/10/2021)

Αν θες να κάνεις σκόντο, περιορίσου στον κλιματισμό και την οθόνη του infotainment. Επειδή με τα φώτα και την ασφάλειά μας δεν παίζουμε, μάθε γιατί ΠΡΕΠΕΙ να βάλεις LED προβολείς στο καινούργιο σου αυτοκίνητο.

Εσύ θα βάλεις πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ή θεωρείς πως γίνεται άδικα πολλή κουβέντα για τους LED προβολείς;
Θα κάνεις οικονομία σε άλλα κομφόρ για να έχεις LED στον εξοπλισμό;Μικρό ή SUV; Βενζίνη ή Plug-in υβριδικό; Έστω ότι έχεις αποφασίσει ποιο μοντέλο και τι κινητήρα θέλεις να αγοράσεις. Μπαίνεις στο site της εταιρείας και «ψειρίζεις» τους εξοπλισμούς. Κλιματισμός, κάμερα οπισθοπορείας και οθόνη για το infotainment, ζάντες αλουμινίου, προβολείς. Ειδικά στους τελευταίους πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή, γιατί σε τελική ανάλυση το αυτοκίνητο πρέπει πάνω και πρώτα από όλα να είναι ασφαλές. Για αυτό και εταιρείες εξοπλίζουν τα μοντέλα τους με LED προβολείς από τις entry-level εξοπλιστικές εκδόσεις, παρόλο που το κόστος τους είναι αυξημένο συγκριτικά με τους συμβατικούς λαμπτήρες.


Πόσο κοστίζουν;

Μιας και αναφερθήκαμε στο κόστος τους να πούμε πως η τιμή αγοράς στα φώτα LED κυμαίνεται ανάλογα με την εταιρεία που επιλέγεις. Ενδεικτικά να πούμε πως βρίσκει κανείς σε προαιρετικό εξοπλισμό φώτα LED (και Matrix) δίνοντας γύρω στα 600-800 ευρώ. ενώ και η επισκευή τους, όταν χαλάσουν, κοστίζει περισσότερο.
 
Την ίδια στιγμή, και η επισκευή τους είναι «τσουχτερή», κυρίως λόγω της πολυπλοκότητας του μηχανισμού τους. Πιο συγκεκριμένα, τα περιβλήματά τους είναι σφραγισμένα και δεν μοιάζουν σε τίποτα με την αλλαγή ενός απλού φαναριού σε περίπτωση βλάβης, επομένως σε πιθανό πρόβλημα θα χρειαστεί να βάλετε πιο βαθιά από το συνηθισμένο το χέρι στην τσέπη.
 
Ακόμη όμως και αν χρειαστεί να δώσεις κάτι παραπάνω, κάντο. Διαβάζοντας παρακάτω θα μάθεις και το γιατί.
 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
(κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »