Υπάρχουν πέντε διαθέσιμα προγράμματα οδήγησης το Eco, το Normal, το Sport, το N και το N Custom. Μεταβάλλουν κάθε παράμετρο του οχήματος, όπως ο κινητήρας, η ανάρτηση, το διαφορικό και το σύστημα διεύθυνσης.

Αυτόματος συγχρονισμός των στροφών λειτουργίας του κινητήρα με το κιβώτιο ταχυτήτων, ώστε η σύμπλεξη κατά το κατέβασμα ταχύτητας να γίνει με όσο το δυνατόν ομαλότερο τρόπο.

Launch Control και Rev-Matching. Τι είναι αυτά;

19.032 Επισκέψεις στο άρθρο

Κάθε «καυτό» hatchback που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να εξοπλίζεται με πρόγραμμα «Launch Control», ώστε όποιος και να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι να είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί πλήρως την ιπποδύναμη του 2λιτρου κινητήρα στη φάση της εκκίνησης. Το σύστημα ελέγχου επιτάχυνσης του κορεάτικου μοντέλου είναι σε θέση να ελέγχει τη δύναμη του κινητήρα, αλλά και της πρόσφυσης, προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα. Ο οδηγός από την πλευρά του, το μόνο που έχει να κάνει είναι να επιλέξει το «N mode» και να απενεργοποιήσει το σύστημα ευστάθειας.

¶λλο ένα τεράστιο πλεονέκτημα του Hyundai i30 N, το οποίο διευκολύνει τον οδηγό όταν κινείται σε αγωνιστικούς ρυθμούς είναι το πρόγραμμα «Rev-Matching», δηλαδή ο αυτόματος συγχρονισμός των στροφών λειτουργίας του κινητήρα με το κιβώτιο ταχυτήτων, ώστε η σύμπλεξη κατά το κατέβασμα ταχύτητας να γίνει με όσο το δυνατόν ομαλότερο τρόπο.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
moto