Tesla Model 3 με «αυτόματο πιλότο» πήγαινε «καρφί» πάνω σε τρένο

2.650 Επισκέψεις στο άρθρο (21/5/2024)
Έτσι κατέληξε το Tesla Model 3 μετά το ατύχημα.

Έτσι κατέληξε το Tesla Model 3 μετά το ατύχημα.

- Το Tesla Model 3 πήγαινε «καρφί» πάνω στο τρένο.
- Το έσωσε την τελευταία στιγμή ο οδηγός.
- Στη δημοσιότητα το βίντεο με το περιστατικό.

Τυχερός στην ατυχία του ο οδηγός

Από τα χειρότερα γλίτωσε την τελευταία στιγμή ο οδηγός ενός Tesla Model 3, ο οποίος εμπιστεύτηκε το αυτόνομο σύστημα οδήγησης της μάρκας, αλλά εκείνο δεν αντέδρασε όπως θα έπρεπε την ώρα που περνούσε από διάβαση τρένων. Ευτυχώς πρόλαβε, έστω και στο τελευταίο δευτερόλεπτο, να ρίξει το αυτοκίνητο σε χωράφι και να γλιτώσει από του... χάρου τα δόντια!

Το Tesla Model 3 πήγαινε «καρφί» πάνω στο τρένο

Το περιστατικό αυτό έλαβε χώρα στις ΗΠΑ και αναδείχτηκε από τα ξένα Μέσα ενημέρωσης, παίρνοντας φυσικά παγκόσμιες διαστάσεις. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσίευσε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, το Tesla Model 3 κινούνταν με ενεργοποιημένο το σύστημα οδήγησης Full Self-Driving (FSD) υπό συνθήκες ομίχλης. Ωστόσο, την ώρα που πλησίαζε τη διάβαση των τρένων, δεν έδειξε καμία... διάθεση να φρενάρει, αν και μία αμαξοστοιχία κινούνταν εκείνη τη στιγμή πάνω στις ράγες. Την τελευταία στιγμή λοιπόν, ο οδηγός άρπαξε το τιμόνι, έστριψε δεξιά και αφού συγκρούστηκε με μία κολόνα το Tesla Model 3 σταμάτησε σε ένα χωράφι. Κίνηση, η οποία αποδείχτηκε σωτήρια για τη ζωή του οδηγού, που έφυγε από τη σημείο ελαφρά τραυματισμένος.

Στη δημοσιότητα το βίντεο με το περιστατικό

Στην ανάρτηση που έκανε στα social media για να αναδείξει το θέμα, ο οδηγός, που είναι κάτοχος του Τesla Model 3 για ένα χρόνο, ισχυρίζεται ότι η λειτουργία FSD απέτυχε να ανταποκριθεί σε διερχόμενα τρένα δύο φορές τους τελευταίους έξι μήνες, σε διαφορετικές σιδηροδρομικές διαβάσεις. Μάλιστα, σημείωσε πως αναζητά και άλλους χρήστες FSD της Tesla με παρόμοιες εμπειρίες.

Από κει και πέρα, πολλοί ήταν αυτοί που έριξαν την ευθύνη καθαρά στον οδηγό, επικρίνοντας την έλλειψη προσοχής και πως περίμενε να αντιδράσει την τελευταία στιγμή. Επιπλέον, κατηγόρησαν τον οδηγό ότι βασιζόταν στο πρόγραμμα Full Self-Driving σε κακές καιρικές συνθήκες και σε ταχύτητα που ήταν ακατάλληλη για τα συγκεκριμένα δεδομένα.

Μπερδεύει η ονομασία του συστήματος Full Self-Driving

Κλείνοντας, να σημειωθεί πως η τεχνολογία Full Self-Driving της Tesla απαιτεί από τον οδηγό να προσέχει στο δρόμο ανά πάσα στιγμή και να είναι πάντα έτοιμος να λάβει άμεσα μέτρα. ¶λλωστε, πρόκειται για ένα σύστημα ADAS σε επίπεδο αυτονομίας 2 και όχι πλήρες αυτόνομο σύστημα οδήγησης, ανωτέρου επιπέδου, όπως αφήνει να εννοηθεί το όνομά του. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι αρχές στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό κατά το παρελθόν επέκριναν ανοιχτά την Tesla.

Συνέχεια του άρθρου >>>
MORIAKOS CORAL GAS
Mitsubishi