Tesla Model Y με Leasing: Πληρώνεις σαν να το αγοράζεις & στο τέλος δεν έχεις αυτοκίνητο

53.291 Επισκέψεις στο άρθρο (8/4/2024)
Tesla Model Y με Leasing: Πληρώνεις σαν να το αγοράζεις & στο τέλος δεν έχεις αυτοκίνητο
3 Φωτογραφίες »

- Προσοχή! 3.300 ευρώ η διαφορά από εταιρεία σε εταιρεία leasing
- Δίνεις στα 4 χρόνια σχεδόν όσα θα έδινες αν το αγόραζες κανονικά (43 χιλιάρικα)
- Καλύτερο το deal που προσφέρει η Hertz με μεγάλη προκαταβολή
- Τη μικρότερη προκαταβολή ζητάει η Easy Rental

Προσοχή! 3.300 ευρώ η διαφορά από εταιρεία σε εταιρεία leasing

To 2023 ήταν μια καλή χρονιά για το Tesla Model Y, αφού έκανε τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο τόσο στην κατηγορία των ηλεκτρικών όσο και στην γενική κατάταξη. Ορμώμενο από αυτό, το Model Y συμμετείχε στο Mega Test Αυτονομίας που κάναμε LIVE για να διαπιστώσουμε πόσα χιλιόμετρα κάνουν στον αυτοκινητόδρομο και με ταχύτητα 120 χλμ./ώρα 8 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρία άνω των 70 kWh (δλδ. με μεγάλο «ρεζερβουάρ») και σε αυτό το θέμα θα εξετάσουμε τι επιλογές υπάρχουν στην αγορά για όποιον επιθυμεί ένα Tesla Model Y μέσω leasing. Συμφέρει η αγορά του με αυτόν τον τρόπο ή μήπως όχι; 

Σε αυτό το θέμα δεν επικεντρωνόμαστε στα ατού ή τα μειονεκτήματα του Model Y, αλλά βρίσκουμε -ανάμεσα στις δημοφιλείς εταιρείες leasing- (δείτε εδώ τιμές για 70+ μοντέλα της αγοράς) τις προτάσεις που υπάρχουν για την Long Range έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 514 ίππων και τη μπαταρία των 75 kWh.

Όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα, η Hertz προσφέρει το Model Y με χαμηλότερο συνολικό κόστος για συμβόλαιο 48 μηνών και 20.000 όριο χλμ./χρόνο με περίπου 400 ευρώ διαφορά από τη Motorlease και σχεδόν 3.300 ευρώ από την Easy Rental.

Εταιρεία Leasing Hertz Motorlease Easy Rental
Μηνιαίο Μίσθωμα χωρίς ΦΠΑ σε ευρώ 589 599 698
Προκαταβολή χωρίς ΦΠΑ σε ευρώ 10.100 9.990 8.221
Συνολικό κόστος 4ετίας χωρίς ΦΠΑ σε ευρώ 37.783 38.143 41.027

Δίνεις στα 4 χρόνια σχεδόν όσα θα έδινες αν το αγόραζες κανονικά (41 χιλιάρικα)

To Tesla Model Y Long Range έχει αυτή την στιγμή Λιανική Τιμή 51.990 ευρώ (49.990 πριν μια εβδομάδα), η οποία μειώνεται στα 43.990 ευρώ (41.990 ευρώ πριν μια εβδομάδα) με την επιδότηση των 8.000 ευρώ του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά (στην τρίτη φάση του προγράμματος η επιδότηση ίσως αυξηθεί). Με το παραπάνω ως δεδομένο, η απόκτηση του Model Y LR με leasing για 4 χρόνια είναι ασύμφορη (ένας από τους λόγους φαίνεται πως είναι η χαμηλή υπολειμματική αξία του, δηλαδή οι εταιρείες θεωρούν πως θα ναι αρκετά χαμηλότερα τα λεφτά που θα μπορούν να το πουλήσουν σαν μεταχειρισμένο 4 ετών), αφού πλησιάζει τα χρήματα που χρειάζονται για μια κανονική αγορά, όπου το αυτοκίνητο γίνεται δικό σου και στην συνέχεια μπορείς να το πουλήσεις και να επωφεληθείς από τη μεταπώλησή του. 

Βέβαια, οι εταιρείες leasing καλύπτουν όλα τα έξοδα συντήρησης και ασφάλειας του αυτοκινήτου για την διάρκεια της μίσθωσης, αλλά ακόμη και αν λάβουμε υπόψη αυτά τα έξοδα, η διαφορά ανάμεσα στο κόστος μίσθωσης του Model Y LR και την κανονική αγορά παραμένει μικρή. 


Tesla Model Y με Leasing: Πληρώνεις σαν να το αγοράζεις & στο τέλος δεν έχεις αυτοκίνητο
3 Φωτογραφίες »

Tesla Model Y με Leasing: Πληρώνεις σαν να το αγοράζεις & στο τέλος δεν έχεις αυτοκίνητο

Καλύτερο το deal που προσφέρει η Hertz με μεγάλη προκαταβολή

Την πιο οικονομικά προσιτή πρόταση για την απόκτηση του Tesla Model Y μέσω leasing την βρίσκουμε στην Hertz, αφού στην 4ετία, το συνολικό κόστος φτάνει τα 37.783 ευρώ με τη μικρότερη μηνιαία δόση στα 589 ευρώ/μήνα. Σημαντικό είναι να τονίσουμε ωστόσο πως η προσφορά περιλαμβάνει μεγάλη προκαταβολή πάνω από 10.000 ευρώ, κάτι που κάνει την προσφορά λιγότερη ελκυστική για όποιον δεν έχει άμεσα ένα τόσο μεγάλο κεφάλαιο. 

Τη μικρότερη προκαταβολή ζητάει η Easy Rental

Τη μικρότερη προκαταβολή για την απόκτηση του Tesla Model Y μέσω leasing την βρίσκουμε στην Easy Rental (8.221) ευρώ, ωστόσο λόγω της υψηλής μηνιαίας δόσης (698 ευρώ), το συνολικό κόστος ξεπερνά τα 41.000 ευρώ για 4ετές συμβόλαιο με όριο χιλιομέτρων τα 20.000 χλμ.

Mercedes
SEAT