Tesla Model X διήνυσε 40 χλμ. ενώ ο οδηγός κοιμόταν στο τιμόνι

1.643 Επισκέψεις στο άρθρο (30/4/2024)
Ένα Tesla Model X πήγαινε για 40 χιλιόμετρα ενώ ο οδηγός κοιμόταν πίσω από το τιμόνι του!

Ένα Tesla Model X πήγαινε για 40 χιλιόμετρα ενώ ο οδηγός κοιμόταν πίσω από το τιμόνι του!

- Το απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Σουηδία
- Μέχρι να φτάσει η αστυνομία, ήταν ήδη για 26 χλμ. στο δρόμο
- Ο οδηγός ξύπνησε και σταμάτησε το όχημα μετά από 40 χλμ. πορείας
- Η αχίλλειος πτέρνα του Autopilot είναι οι αισθητήρες στο τιμόνι

Το απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Σουηδία

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Σουηδία, με την αστυνομία να συλλαμβάνει έναν οδηγό που είχε αποκοιμηθεί πίσω από το τιμόνι ενός Tesla Model X!

Μέχρι να φτάσει η αστυνομία, ήταν ήδη για 26 χλμ. στο δρόμο

Τον απρόσεκτο οδηγό εντόπισε ένας άλλος οδηγός (και μάλιστα ιδιοκτήτης Tesla), όταν και παρατήρησε το Model X να κινείται με χαμηλή ταχύτητα. Προσεγγίζοντάς το όχημα, παρατήρησε πως ο οδηγός κοιμόταν και αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία. Μέχρι να φτάσουν οι Aρχές, το όχημα είχε ήδη διανύσει 26 χλμ. στους δρόμους και θα έκανε ακόμη περισσότερα μέχρι να σταματήσει εντελώς.

Ο οδηγός ξύπνησε και σταμάτησε το όχημα μετά από 40 χλμ. πορείας

Οι Αρχές έφτασαν και άμεσα προσπαθούσαν -μάταια- να κάνουν το αυτοκίνητο να σταματήσει. Τελικά ο οδηγός ξύπνησε, ή μάλλον, «πετάχτηκε» απότομα και μάλιστα παραλίγο να προκαλέσει ατύχημα με ένα από τα περιπολικά, καθώς πάνω στον πανικό του, έκανε απότομο ελιγμό. Ευτυχώς αποφεύχθηκε κάποιο ατύχημα, ο οδηγός ακινητοποίησε το Model X και όλα έφτασαν στο τέλος τους. Ήταν 40 «εφιαλτικά» χιλιόμετρα καταδίωξης.

Η αχίλλειος πτέρνα του Autopilot είναι οι αισθητήρες στο τιμόνι

Από τα στοιχεία που προέκυψαν, ο οδηγός φαίνεται να ήταν επαγγελματίας που έπρεπε να παραδώσει το Model X σε ένα σημείο. Υποστήριξε ότι ήταν άγρυπνος ελέω του άγχους, δηλώνοντας: «Νιώθω απίστευτη ντροπή, η κατάστασή μου οφείλεται στην εξάντληση. Το γεγονός ότι το Tesla διέθετε σύστημα αυτόματου πιλότου, μου έδωσε την αίσθηση άνεσης». 

Οι οδηγοί πρέπει να μένουν πάντα σε επαγρύπνηση και με την προσοχή τους στραμμένη στο δρόμο όταν κάνουν χρήση του προγράμματος Autopilot της Tesla, όπως υποστηρίζει η ίδια η εταιρεία. Για την συγκεκριμένη λειτουργία, το τιμόνι διαθέτει κάποιους αισθητήρες, οι οποίοι μπορούν εύκολα να «εξαπατηθούν», τοποθετώντας βάρος ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο τιμόνι και δίνοντάς του την αίσθηση περί ενεργής παρουσίας ατόμου πίσω από αυτό. ¶λλωστε, δεν είναι λίγα τα Model X που έχουν ανακληθεί ελέω επικινδυνότητας.

ford
test center