Στις στροφές, το Nissan Note αποδεικνύεται απόλυτα ασφαλές, με αντιδράσεις προοδευτικές και ελεγχόμενες.

Στις στροφές, το Nissan Note αποδεικνύεται απόλυτα ασφαλές, με αντιδράσεις προοδευτικές και ελεγχόμενες.

Οδική συμπεριφορά-Ανεση: Ασφαλές, ευέλικτο και με πολύ καλή άνεση

155.726 Επισκέψεις στο άρθρο (27/11/2015)

Το Nissan Note βασίζεται σε νέα πλατφόρμα, το δάπεδο «V» που γνωρίζουμε από το Micra, η οποία προσφέρει καλύτερη ακαμψία από πριν, ενώ παράλληλα συμβάλει και στη συνολική μείωση του βάρους του αυτοκινήτου. Η ανάρτηση διατηρεί κλασικές λύσεις με Γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και Ημιάκαμπτο άξονα στο πίσω μέρος, ενώ η υποβοήθηση του τιμονιού, όπως συνηθίζεται πλέον, είναι ηλεκτρική. 


Στην πράξη τώρα, το Nissan Note ξεχωρίζει για την ευχρηστία και την ευκολία στην οδήγηση εντός πόλεως, προσφέροντας πολύ καλή περιμετρική ορατότητα μέσω των αρκετών γυάλινων επιφανειών και των μεγάλων πλαϊνών καθρεπτών. Εκτός της πόλεως τώρα και στο ταξίδι, η σταθερότητα είναι δεδομένη στην ευθεία και το αυτοκίνητο δεν επηρεάζεται από πλευρικούς ανέμους, αν και ο θόρυβος είναι αισθητός. Στις στροφές, το Note εμφανίζει τονισμένες κλίσεις από το αμάξωμα και η υποστροφή έρχεται σχετικά γρήγορα, ωστόσο οι αντιδράσεις είναι ελεγχόμενες και προοδευτικές, ενώ το μερικώς απενεργοποιούμενο ESP φροντίζει για να διατηρούνται υψηλά τα περιθώρια της πρόσφυσης. Στα συν πάντως του αυτοκινήτου και η πολύ καλή άνεση από την ανάρτηση, με τον πίσω ημιάκαμπτο άξονα να περιορίζει τις αναπηδήσεις του κατά το πέρασμα από εγκάρσιες ανωμαλίες. 

Το τιμόνι από την πλευρά του διαθέτει μικρές διαστάσεις και σωστό βάρος, ωστόσο η αίσθησή του είναι τεχνητή και στις στροφές αποδεικνύεται λιγότερο γρήγορο από όσο θα θέλαμε. Τα φρένα τέλος, έχουν καλή αίσθηση και η απόδοσή τους κρίνεται ικανοποιητική για την κατηγορία (100-0 χλμ./ώρα κάτω από τα 40,0 μ.).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

OPEL NEA MONTELA
test center