Τεχνολογία V2G αναπτύσσει η Fiat-Chrysler

1.778 Επισκέψεις στο άρθρο (20/9/2019)

Ο ιταλοαμερικανικός όμιλος ήρθε σε συμφωνία με τον εθνικό διαχειριστή ηλεκτρισμού της Ιταλίας για να δοκιμαστεί η εφαρμογή της V2G τεχνολογίας που επιτρέπει στο κοινό ηλεκτρικό δίκτυο να χρησιμοποιεί την ενέργεια των μπαταριών που βρίσκεται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.


Η Fiat-Chrysler θα δημιουργήσει ένα πειραματικό στόλο με έως και 700 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη για να δοκιμάσει την τεχνολογία V2G, η οποία επιτρέπει στο δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος να χρησιμοποιεί την ενέργεια που αποθηκεύεται στις μπαταρίες αυτοκινήτων για να καλύψει τη ζήτηση κατά τις ώρες αιχμής.

Η FCA υπέγραψε συμφωνία με την Terna, τον εθνικό διαχειριστή δικτύου της Ιταλίας, για να δοκιμάσει από κοινού μια τεχνολογία που επιτρέπει της ελεγχόμενη, αμφίδρομη ροή ηλεκτρισμού ανάμεσα σε ένα όχημα και στο ηλεκτρικό δίκτυο. Το έργο θα περιλαμβάνει μελέτη για το λανσάρισμα ενός πειραματικού στόλου επίδειξης αυτοκινήτων που θα συνδέεται με το δίκτυο μέσω V2G. Ο στόλος πρόκειται να κατασκευαστεί στο εργοστάσιο Mirafioni της FCA στο Τορίνο, όπως ανέφεραν οι δύο εταιρείες σε κοινή τους δήλωση χτες.

Ο επικεφαλής της FCA, Pietro Gorlier, δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα ξεκινήσει την κατασκευή του στόλου με το ηλεκτρικό 500αράκι μέχρι τα μέσα του 2020."Το έργο θα ξεκινήσει τους προσεχείς μήνες, σκοπεύουμε να φτάσουμε τα 600-700 οχήματα δοκιμών έως το 2020-21", δήλωσε.

Η FCA θα ξεκινήσει να παράγει μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση του 500 στο Mirafiori μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους ενώ οι υβριδικές plug-in εκδόσεις των Jeep Compass και Renegade, το νέο SUV της Alfa Romeo, η Tonale και το ήπια-υβριδικό Panda αναμένονται επίσης μέσα το 2020.

ELASTIKA 2024
OPEL