Θα φορτίζουν εν κινήσει τα ηλεκτρικά στον αυτοκινητόδρομο της Φλόριντα

Θα φορτίζουν εν κινήσει τα ηλεκτρικά στον αυτοκινητόδρομο της Φλόριντα

2.084 Επισκέψεις στο άρθρο (24/12/2023)

- Ο Road 516 θα φορτίζει το αμάξι ασύρματα σαν να ήταν κινητό
- Θα φορτίζει μέχρι και λεωφορεία
- Μόνο 1,5 χλμ θα παρέχει ασύρματη φόρτιση αρχικά

Έως και σήμερα, τα μακρινά ταξίδια ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους για τον οποίο οι οδηγοί απέφευγαν τα ηλεκτρικά αμάξια. Παρά τον αυξανόμενο αριθμό σταθμών ηλεκτροδότησης, τίποτα δεν συγκρίνεται  με μια ολιγόλεπτη στάση στο βενζινάδικο για φουλάρισμα. Με τον νέο αυτοκινητόδρομο που ετοιμάζεται στην Φλόριντα ακόμα και αυτό θα μας φαίνεται χρονοβόρο.
 

Ο Road 516 θα φορτίζει το αμάξι ασύρματα σαν να ήταν κινητό

Δεν μιλάμε για ιπτάμενα αυτοκίνητα, αλλά το νέο σχέδιο που παρουσίασε η αρχή αυτοκινητοδρόμων της Φλόριντας μοιάζει βγαλμένο από νουβέλα επιστημονικής φαντασίας. Ο  νέος αυτοκινητόδρομος , Road 516, που έλαβε έγκριση κατασκευής θα περιέχει υπόγεια ηλεκτροφόρα καλώδια τα οποία θα φορτίζουν ασύρματα τα ηλεκτρικά οχήματα.  Πρόκειται για το σύστημα ENRX, και τα αμάξια που το διαθέτουν θα μπορούν απλώς να πορεύονται πάνω απ΄ την ηλεκτροδοτούμενη λωρίδα και να φορτίζουν  όπως φορτίζει ένα κινητό σε ασύρματο φορτιστή.
 

Θα φορτίζει μέχρι και λεωφορεία

Παρόμοια συστήματα ασύρματης φόρτισης οχημάτων δοκιμάζονται σε διάφορα σημεία της Ευρώπης εδώ και 25 χρόνια έχοντας καταφέρει να πετύχουν φόρτιση με 180kW. Η εταιρία ASPIRE, συνεργάτης της κρατικής αρχής για την κατασκευή του Road 516, σημειώνει ότι το σύστημα θα μπορεί να φορτίσει από μικρά βανάκια μέχρι λεωφορεία, ενώ δεν θα υπάρχει καμία αρνητική επίπτωση στα ηλεκτρικά συστήματα των βενζινοκίνητων αμαξιών που θα διαβαίνουν την ηλεκτροδοτούμενη λωρίδα.
 

Μόνο 1,5 χλμ θα παρέχει ασύρματη φόρτιση αρχικά

Τα νέα είναι αισιόδοξα μα η πραγματικότητα μιας πλήρους ηλεκτροδοτούμενης κυκλοφορίας παραμένει όνειρο μακρινό. Μόνο 1,5 από τα 8 χιλιόμετρα μήκους που θα είναι ο  Road 516 θα παρέχουν ασύρματη φόρτιση, ενώ όταν με το καλό κοπεί η κορδέλα των εγκαινίων, η λειτουργία θα παραμείνει αρχικά προσβάσιμη μόνο σε πειραματικά οχήματα.
 

test center
Mitsubishi