2 φωτογραφίες »

Τι απέγινε το Tesla Roadster που εστάλη στο διάστημα;

3.207 Επισκέψεις στο άρθρο (23/10/2020)

H είδηση πως ο Elon Musk έστειλε στο διάστημα ένα Tesla Roadster είχε κάνει τον γύρο του κόσμου πριν δύο χρόνια. Τι απέγινε όπως το αυτοκίνητο; Σε τι κατάσταση βρίσκεται;


Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε ο Elon Musk, Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, έστειλε μία κούκλα με το όνομα Starman στο διάστημα μέσα σε ένα Tesla Roadster. Το αυτοκίνητο αυτή την στιγμή κάνει το δεύτερο ταξίδι του γύρω από τον Ήλιο, ενώ πρόσφατα βρέθηκε πολύ κοντά στον πλανήτη Αρη. Το Roadster βρέθηκε 0,05 αστρονομικά μίλια μακριά από τον Αρη αλλά τελικά η βαρύτητα δεν ήταν αρκετή για να τραβήξει το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με ινστιτούτα που ασχολούνται με το διάστημα, η ακτινοβολία του Ηλίου πιθανότατα θα έχει ήδη καταστρέψει ορισμένα από τα οργανικά υλικά του αυτοκινήτου, όπως το κόκκινο κεράσι χρώμα του, τα ελαστικά και τα δερμάτινα καθίσματα, σπάζοντας τους δεσμούς άνθρακα που τα συγκρατούν.

Χωρίς την προστασία της ατμόσφαιρας της Γης και του μαγνητικού πεδίου της, ακόμη και διάφορα πλαστικά ή ανθρακονήματα θα διαλυθούν, αν και είναι δύσκολο να πούμε αν αυτό έχει ήδη συμβεί. Τα υλικά με πιο αδύναμους δεσμούς θα είναι αυτά που θα διαλυθούν πρώτα, δήλωσε ο William Carroll, χημικός στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα και ειδικός στα πλαστικά και οργανικά υλικά.

Τα επόμενα χρόνια, τα μόνα πράγματα που θα μείνουν από το Tesla Roadster είναι τα μη οργανικά μέρη του, όπως το πλαίσιο αλουμινίου, κάποια μέταλλα και οι γυάλινες επιφάνειές του.
 

Toyota
moto