Τι πρέπει να κάνει η Alfa Tonale για να μη χαθεί στο πλήθος;

6.140 Επισκέψεις στο άρθρο (24/4/2021)

Αν μια Alfa Romeo πρέπει να ξεχωρίζει, τότε το νέο μικρό SUV της μάρκας πρέπει να το κάνει καλά. Τι είναι όμως αυτό που πρέπει να έχει για να ξεχωρίζει πολύ;


Δεν είναι εύκολη η ζωή ενός μοντέλου της Alfa Romeo. Σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλο αυτοκίνητο, μια Alfa Romeo δεν μπορεί να χαθεί ανάμεσα στους άλλους. Δεν μπορεί να είναι ακόμη ένα μικρό SUV. Πρέπει να κάνει «μπαμ» από χιλιόμετρα ότι είναι διαφορετική. Τι είναι όμως αυτό που πρέπει να έχει για να ξεχωρίζει;

Την Alfa Romeo Tonale τη γνωρίσαμε πρώτη φορά το 2019 ως πρωτότυπο και πριν το τέλος του χρόνου την είδαμε και ως μοντέλο έτοιμο για παραγωγή. Η Tonale είχε τη σωστή σχεδίαση που θα περίμενε κανείς από μία Alfa Romeo. Πιο σημαντικά είχε διαφορετική σχεδίαση από την Stelvio που είχε παρουσιαστεί το 2016, και δεν ήταν απλά μια μικρότερη εκδοχή του μεσαίου SUV.

Και αυτό ήταν το πρώτο βήμα. Γιατί μία Alfa Romeo πρέπει να ξεχωρίζει. Σε αντίθεση με την Stelvio που πατάει στην ρομαντική, γεμάτη καμπύλες σχεδιαστική εποχή της Alfa Romeo, η Tonale είναι γωνιώδης, με έντονες αναφορές σε μοντέλα όπως η SZ. Και έτσι έχει το δικό της χαρακτήρα, το δικό της στυλ. Μοναδική, όπως πρέπει.

Πάνω όμως που την περιμέναμε στην παραγωγή φέτος, η Tonale πήρε παράταση για το 2022. Όχι, δεν υπάρχει κίνδυνος, απλά το νέο αφεντικό της μάρκας, ο ίδιος ο Ιμπαρατό, ο άνθρωπος που έχτισε την Peugeot τα τελευταία χρόνια, και ανέλαβε αυτοπροσώπως την Alfa, δείχνοντας τη σημασία που δίνει η Stellantis στην ιταλική φίρμα, ζήτησε περισσότερα.

Περισσότερα σε αποδοτικότητα. Περισσότερα σε απόδοση. Η Tonale μοιράζεται τα μηχανικά της με το πολύ ικανό Jeep Renegade, όμως η Tonale δεν είναι Jeep, είναι Alfa Romeo. Και μία Alfa δεν αρκείται ούτε στις ίδιες επιδόσεις, ούτε στις ίδιες αποδόσεις. Ο Ιμπαρατό φαίνεται πως ζήτησε η Tonale να ξεχωρίζει σημαντικά από το Renegade, σε κάθε εκδοχή, συμβατική, υβριδική και ηλεκτρική, ώστε να έχει επίκεντρο τον οδηγό, τις επιδόσεις, την τεχνολογία και την οδηγική εμπειρία.

Αν και δεν είναι γνωστό ούτε σε τι επίπεδα βρισκόταν ή Tonale έτοιμη για το επικείμενο λανσάρισμα, ούτε και σε τι επίπεδα θα βρεθεί όταν λανσαριστεί το 2022, το σίγουρο είναι πως θα είναι «περισσότερη», «καλύτερη», πιο ξεχωριστή.

Εσείς τι περιμένετε; Που θέλετε να είναι καλύτερη η Tonale; Σε ποιόν τομέα πρέπει να είναι ξεχωριστή μια Alfa Romeo για να είναι αυτό που της αξίζει; Τι λέτε;

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda