Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Fujairah, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έγινε το ρεκόρ.

Το Nissan GT-R Nismo αποδίδει 1380 ίππους και είναι αυστηρά πισωκίνητο.

Πρέπει να άφησε πολλές «υπογραφές» στον αεροδιάδρομο το GT-R πριν την επίτευξη του ρεκόρ.

Αλλαγές έγιναν και στο «στήσιμο» του αυτοκινήτου για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τι ρεκόρ έκανε το GT-R;

3.044 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/4/2016

Θυμάστε πριν λίγες μέρες που αποκαλύφθηκε ότι το Nissan GT-R Nismo έκανε ρεκόρ, αλλά δεν υπήρχε πληροφόρηση σε ποιο τομέα; Ήρθε η ώρα να μάθουμε τι συνέβη.

 
Το ρεκόρ κατέγραψε ο Masato Kawabata, πρωταθλητής του drift στην Ιαπωνία και κάτοχος του τίτλου D1 Grand Prix. Το όλο εγχείρημα έλαβε χώρα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Fujairah, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. 

Ο λόγος γίνεται για το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, με ένα ειδικά βελτιωμένο για την περίσταση MY16 Nissan GT-R Nismo, το οποίο και πέτυχε την πιο γρήγορη πλαγιολίσθηση με ταχύτητα 304,96 χλμ./ώρα.


Το βελτιωμένο MY16 Nissan GT-R Nismo, που χρησιμοποιήθηκε για την κατάκτηση του σχετικού ρεκόρ, επιμελήθηκε η GReddy Trust. Το αυτοκίνητο αποδίδει 1380 ίππους και είναι αυστηρά πισωκίνητο, ενώ ρυθμίστηκε και ως προς την ευελιξία, διατηρώντας παράλληλα τη σταθερότητα του.

Η επιλογή του Διεθνούς Αεροδρομίου Fujairah για την επίτευξη του συγκεκριμένου ρεκόρ ήταν στρατηγικής σημασίας, καθώς το συγκεκριμένο αεροδρόμιο διαθέτει έναν μακρύ διάδρομο προσγείωσης μήκους 3 χιλιομέτρων και επομένως καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες ενός τέτοιου δύσκολου εγχειρήματος.