Το συγκεκριμένο Audi Quattro αγοράστηκε το 1984 από τον πιλότο της F1, Nigel Mansell
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το συγκεκριμένο Audi Quattro αγοράστηκε το 1984 από τον πιλότο της F1, Nigel Mansell

Το Audi του Mansell

2.769 Επισκέψεις στο άρθρο (12/8/2016)

Δείτε πόσα ζητάει οίκος δημοπρασιών για αυτό το Audi Quattro που κάποτε είχε στην κατοχή του ο Nigel Mansell.

Όταν πωλούνται σε δημοπρασίες αυτοκίνητα σαν το Audi Quattro, το ενδιαφέρον των συλλεκτών είναι έντονο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που ανήκε στον τότε οδηγό της F1, Nigel Mansell, ο οποίος αγωνιζόταν με την ομάδα της Lotus.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βγήκε από το εργοστάσιο το 1984 και έχει αλλάξει συνολικά 5 ιδιοκτήτες, εκ των οποίων ο πρώτος ήταν ο διάσημος πιλότος της F1. Επίσης, μπορεί να έχει διανύσει πάνω από 180.000 χιλιόμετρα και να συνοδεύεται από μια αναφορά μερικής κλοπής το 1995, αλλά η αγάπη και το μεράκι των προηγούμενων ιδιοκτητών είχε σαν αποτέλεσμα την διατήρηση του 32χρονου πλέον Audi Quattro σε άριστη κατάσταση. 
Να υπενθυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κρύβει κάτω από το καπό του έναν πεντακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 2.144 κ.εκ, ο οποίος απέδιδε 200 ίππους και σε συνδυασμό με την τετρακίνηση, εκτόξευε το αμάξωμα στo 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,1 δευτερόλεπτα. 
Την πώληση του κλασσικού πλέον γερμανικού coupe έχει αναλάβει ο οίκος δημοπρασιών Silverstone Auctions, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως η τιμή του θα φτάσει κοντά στις 35.000 ευρώ. 
Αναμφισβήτητα πρόκειται για τιμή ευκαιρίας, αν αναλογιστεί κανείς ότι το θρυλικό αυτοκίνητο του Nigel Mansell πωλείται σε λίγο χαμηλότερη τιμή από ένα καινούριο Audi S3 στη Μεγάλη Βρετανία. 
Κείμενο: Θοδωρής Κολονέλος

Έχει διανύσει πάνω από 180.000 χιλιόμετρα, αλλά παραμένει σε άριστη κατάσταση.

Έχει διανύσει πάνω από 180.000 χιλιόμετρα, αλλά παραμένει σε άριστη κατάσταση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

home pro
ETRANSIT VS ESPRINTER