Το Basalt είναι το νέο Coupe SUV της Citroen

4.892 Επισκέψεις στο άρθρο (28/3/2024)
Το Basalt είναι το νέο Coupe SUV της Citroen
3 Φωτογραφίες »

- Για τις ραγδαία αναπτυσσόμενες αγορές.
- Ακολουθεί τη σχεδιαστική προσέγγιση της μάρκας.
- Η Citroen κράτησε κρυφό το εσωτερικό.
- Δεν δόθηκαν πληροφορίες για τους κινητήρες.

Για τις ραγδαία αναπτυσσόμενες αγορές

Η Citroen αποκάλυψε το Basalt Vision. Ο λόγος για το νέο της Coupe SUV, το οποίο παρόλο το... καθαρόαιμο, ευρωπαϊκό DNA του, αναμένεται να απασχολήσει αγορές όπως αυτές της Νοτίου Αμερικής και της Ινδίας, όταν μπει στην παραγωγή αργότερα μέσα στο έτος.

Ακολουθεί τη σχεδιαστική προσέγγιση της μάρκας

Το Basalt Vision μας παρουσιάζει ουσιαστικά το τελικό μοντέλο παραγωγής, που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις προαναφερόμενες αγορές, μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Σχεδιαστικά, η έμπνευση του από άλλα αυτοκίνητα της Citroen που είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη, είναι εμφανής. Το μπροστινό μέρος μοιάζει πολύ με το Citroen New C3 Aircross, έχοντας μεγάλους αεραγωγούς και λεπτά LED φώτα ημέρας. Στο πλάι βλέπουμε τα φτερά να έχουν πλαστική επένδυση για έξτρα προστασία και σκουρόχρωμες ζάντες αλουμινίου, ενώ η coupe σχεδίαση καταλήγει στο πίσω μέρος, όπου δεσπόζουν τα LED φώτα σε σχήμα C. Το παρών δίνει επίσης και ένας... νταβραντισμένος προφυλακτήρας.

Η Citroen κράτησε κρυφό το εσωτερικό

Η Citroen ήταν αποκαλυπτική για το εξωτερικό, όχι όμως και για το εσωτερικό. Η γαλλική μάρκα δεν δημοσίευσε εικόνες, αλλά αναμένουμε πως το Basalt θα δανειστεί τεχνολογίες και συστήματα από άλλα αυτοκίνητα της Citroen. Επίσης, προτεραιότητα για την καμπίνα του νέου γαλλικού Coupe SUV πιθανότατα θα είναι η παροχή άνεσης και ευρυχωρίας.

Δεν δόθηκαν πληροφορίες για τους κινητήρες

Η Citroen υπογράμμισε πως το Basalt βασίζεται στην αρχιτεκτονική Smart Car, αλλά η εταιρεία δεν εμβάθυνε σε λεπτομέρειες σχετικά με τις επιλογές των συστημάτων μετάδοσης κίνησης. Αναμένουμε πως ο δημοφιλής τούρμπο βενζινοκινητήρας 1,2 λίτρων θα βρίσκεται κάτω από το καπό, προσφέροντας 110 άλογα, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν φήμες για μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα κυκλοφορήσει το 2025.

DEH PASXA
KIA