2 φωτογραφίες »

H τεχνολογία Vehicle-to-Load (V2L) επιτρέπει στην ισχυρή μπαταρία 800V του αυτοκινήτου να λειτουργεί ως ηλεκτρική πρίζα 110 / 220V.

Το Hyundai Ioniq 5 «προπονεί» την Ατλέτικο Μαδρίτης (+vid)

3.320 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2021)

Μία διαφορετική προπόνηση από αυτή που έχουν συνηθίσει επεφύλασσε στους παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης η Hyundai, η οποία έλαβε τη βοήθεια του ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού της αυτοκινήτου Ioniq 5!

Πριν από λίγες ημέρες είδαμε και επίσημα το νέο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Hyundai, το Ioniq 5 μέσω του οποίου η κορεατική μάρκα έκανε το επόμενο βήμα στη νέα εποχή των μοντέλων χωρίς ρύπους που σκοπεύει να κατασκευάσει στο μέλλον με βάση την πλατφόρμα E-GMP.
 
Μία από τις τεχνολογίες που διαθέτει το νέο μοντέλο είναι και η Vehicle-to-Load (V2L) που επιτρέπει στην ισχυρή μπαταρία 800V του αυτοκινήτου να λειτουργεί ως ηλεκτρική πρίζα 110 / 220V, τροφοδοτώντας με ρεύμα πολλές συσκευές. Τη δυνατότητα αυτή αναλήφθηκαν από πρώτο «χέρι» τρεις παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης και συγκεκριμένα οι Luis Suarez, Jan Oblak και Marcos Llorente.
 
Οι τρεις αστέρες των «ροχιμπλάνκος» πήγαν για προπόνηση και είδαν το Hyundai Ioniq 5 να τροφοδοτεί με ρεύμα τρεις διαδρόμους γυμναστηρίου, πάνω στους οποίους ξεκίνησαν να τρέχουν, ενώ λίγο αργότερα το πρόγραμμα δυσκόλεψε καθώς περιλάμβανε ασκήσεις με μπάλα. Άπαντες έδειξαν να διασκεδάζουν το ιδιαίτερο αυτό προπονητικό πρόγραμμα, μέχρι ο Luis Suarez να τραβήξει την πρίζα. Φυσικά οι ποδοσφαιριστές της πρωτοπόρου του ισπανικού πρωταθλήματος δεν έχασαν την ευκαιρία να μπουν στο Ioniq 5 και να επεξεργαστούν το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Hyundai.
 
Θυμίζουμε πως το Ioniq 5 μέσω φορτιστή 350 kW μπορεί να φορτιστεί από το 10% έως το 80% σε μόλις 18 λεπτά, ενώ μετά από πέντε περίπου λεπτά φόρτισης παρέχει αυτονομία της τάξης των 100 χιλιομέτρων.
 

Toyota
test center