Το Hyundai Mobion ήρθε με το... πλάι!

Το Hyundai Mobion ήρθε με το... πλάι!

2.784 Επισκέψεις στο άρθρο (11/1/2024)

- Πάει και με το πλάι αλλά όχι μόνο.
- Έως και 90 μοίρες στρίβουν και οι τέσσερις τροχοί.
- Προβάλει και φωτεινές ενδείξεις.
- Θέλει να το φέρει στην παραγωγή η Hyundai.

Πάει και με το πλάι αλλά όχι μόνο

Το νέο Hyundai Mobion Concept αποκάλυψε η κορεατική μάρκα. Ο λόγος για ένα πρωτότυπο βασισμένο εξολοκλήρου στο Hyundai Ioniq 5, το οποίο μπορεί να κινείται κυριολεκτικά με το πλάι. Αυτό συμβαίνει χάρη στο σύστημα e-Corner, που έχει αναπτύξει εδώ και λίγο καιρό το τμήμα Mobis του κορεατικού Ομίλου. Ίσως το δούμε μελλοντικά στα μοντέλα της μάρκας.

Έως και 90 μοίρες στρίβουν και οι τέσσερις τροχοί

Η τεχνολογία e-Corner της κορεατικής μάρκας επιτρέπει και στους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου να στρίβουν έως και 90 μοίρες, επιτρέποντας έτσι στο αυτοκίνητο να προχωρήσει σε μία σειρά από ελιγμούς που αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να γίνουν από τα αυτοκίνητα. Το σύστημα αποτελείται από ένα μοτέρ σε κάθε τροχό. Το κάθε μοτέρ συνδυάζει τα συστήματα διεύθυνσης, πέδησης, ανάρτησης και μετάδοσης κίνησης και η Hyundai του έχει δώσει την ονομασία «Uni Wheel», μετακινώντας βασικά εξαρτήματα κίνησης μέσα στον τροχό.

Προβάλει και φωτεινές ενδείξεις

Ως εκ τούτου, το Hyundai Mobion Concept είναι σε θέση να κινείται ακόμα και με το πλάι, να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του, να μετακινεί αποκλειστικά το πίσω μέρος του και να οδηγείται διαγώνια, με όλους τους τροχούς να παίρνουν ανάλογη θέση! Την πρώτη «γεύση» της τεχνολογίας e-Corner την πήραμε πριν από λίγους μήνες όταν η Hyundai Mobis την εφάρμοσε σε ένα Ioniq 5. Από κει και πέρα, εκτός από το σύστημα e-Corner, το Mobion ξεχωρίζει από ένα κανονικό Ioniq 5 και χάρη στη δυνατότητα που έχει να προειδοποιεί άλλους οδηγούς, μέσω φωτεινών ενδείξεων για μία σειρά από καταστάσεις όπως η διέλευση πεζών. Μπορεί επίσης να προβάλει εικόνες στο έδαφος σε ένα φάσμα 360 μοιρών, ειδοποιώντας για την προβλεπόμενη κατεύθυνση του αυτοκινήτου, μεταξύ άλλων.

Θέλει να το φέρει στην παραγωγή η Hyundai

Αν και το σύστημα δεν είναι ακόμη έτοιμο για παραγωγή, η Hyundai θέλει τελικά να το φέρει στα μελλοντικά της αυτοκίνητα δρόμου. Ωστόσο θα μάθουμε περισσότερα από αυτά τους επόμενους μήνες ή χρόνια. Μέχρι τότε πάρτε μία γεύση από το Hyundai Mobion Concept στα βίντεο που ακολουθούν.

TI LINGLONG AGORAZO
fiat