4 φωτογραφίες »

Το SSC Tuatara είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο (+vid)

2.655 Επισκέψεις στο άρθρο (27/1/2021)

Το έκανε μια φορά και το ξανάκανε! Το SSC Tuatara απέδειξε ξανά πως είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Koenigsegg Agera RS.


Με την προηγούμενη προσπάθειά της για το ρεκόρ του πιο γρήγορου αυτοκινήτου παραγωγής να αμφισβητείται λόγω των λαθών που παρατηρήθηκαν στην πιστοποίησή του, η Tuatara αποφάσισε να επαναλάβει το εγχείρημα και να αποδείξει πως, όντως, το SSC Tuatara είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής πάνω στην γη.

Η φίρμα αυτή την φορά επέλεξε τα βάλει το υπέρ-αυτοκίνητό της να τρέξει στο Johnny Bohmer Proving Grounds στην Φλόριντα των ΗΠΑ και επίσης, αντί για επαγγελματία οδηγό, επέλεξε έναν από τους ανθρώπους που το έχουν αγοράσει για να βρεθεί πίσω από το τιμόνι.

Στο πρώτο πέρασμα που απαιτείται, ο Larry Caplin έφτασε τα 450,1 χιλιόμετρα κατά μ.ο, ενώ στο δεύτερο, που γίνεται προς την αντίθετη κατεύθυνση, το κοντέρ «έγραψε» μ.ο 455,2 χλμ./ώρα. Η ανακοίνωσε πως το αυτοκίνητο στο δεύτερο πέρασμα χρειάστηκε 2,87 δευτερόλεπτα για να φτάσει από τα 441 στα 460 χλμ./ώρα, ενώ όσον αφορά το 0-460χλμ./ώρα, το σπριντ επετεύχθη μέσα σε απόσταση 3 χιλιομέτρων.

To SSC Tuatara είναι πλέον και επίσημα πιο γρήγορο από την Agera RS που είχε φτάσει τα 447,19 χλμ./ώρα σε μέσο όρο τελικής ταχύτητας. Ωστόσο, σύντομα αναμένουμε πως η Hennessey θα κάνει την δική της προσπάθεια για να πάρει το ρεκόρ, καθώς πρέπει να αποδείξει πως το Venom F5 μπορεί να φτάσει τα 500 χλμ./ώρα σε τελική ταχύτητα. Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε πως η Bugatti Chiron Super Sport 300+ έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι και τα 490,48 χλμ./ώρα, ωστόσο δεν πληροί τις προυποθέσεις για να πάρει το ρεκόρ, αφού δεν σημείωσε δεύτερο πέρασμα προς την αντίθετη κατεύθυνση.
 

SEAT GNHSIA ANTALLAKTIKA
test center