Tην μετατροπή την αναλαμβάνει η eClassics.

H ισχύς του ηλεκτρικού σκαραβαίου φτάνει τα 82 άλογα.

To VW e-Beetle Concept

4.457 Επισκέψεις στο άρθρο (5/9/2019)

Την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να μετατρέψουν τον σκαραβαίο τους σε ηλεκτρικό δίνει η VW σε συνεργασία με την εταιρεία eClassics.


To δικό της concept για ένα αμιγώς ηλεκτρικό Beetle κατασκεύασε η Volkswagen σε συνεργασία με την eClassics με τους μηχανικούς ουσιαστικά να αντικαθιστούν τον κινητήρα εσωτερικής καύσης του «σκαραβαίου» με την μπαταρία, το κιβώτιο μιας σχέσης και το ηλεκτρικό μοτέρ του e-up!.

Όπως ανακοινώνεται, η ισχύς του ηλεκτρικού σκαραβαίου φτάνει τα 82 άλογα χάρη στην 36,8 kWh μπαταρία και το μοτέρ του ενώ παρά τα 1.280 κιλά του, το e-Beetle μπορεί να κάνει το 0-50 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα και το 0-80χλμ./ώρα σε λιγότερο από 8 δλ. με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 150 χλμ./ώρα. Η ηλεκτρική αυτονομία του αυτοκινήτου μετράται στα 200 χιλιόμετρα ενώ όσον αφορά την φόρτιση, γίνεται γνωστό πως το e-Beetle μπορεί να αποθηκεύσει ηλεκτρική ενέργεια για ένα ταξίδι 150 χιλιομέτρων μέσα σε 1 ώρα.

Ο υπεύθυνος της VW για την παραπάνω μετατροπή, κ. Τhomas Schmall, δήλωσε: «Mια e-Porsche 359 μπορεί να γίνει ο επόμενος μας στόχος. Το ηλεκτρικό Beetle καταφέρνει να συνδυάσει την γοητεία του κλασικού μας αυτοκινήτου με την ηλεκτρική κινητικότητα του μέλλοντος. Προσφέρουμε επίσης και μια λύση στους ιδιοκτήτες των «σκαραβαίων» να κάνουν μια τέτοια μετατροπή χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά».

Αν και τα μηχανικά μέρη έρχονται κατευθείαν από τα εργοστάσια της VW, την μετατροπή την αναλαμβάνει η eClassics στις εγκαταστάσεις της στο Renningen, κοντά στην Στουτγάρδη.

Mercedes
test center