Το βασικό ηλεκτρικό της Audi λανσάρεται το 2027

2.204 Επισκέψεις στο άρθρο (26/3/2024)
Βλέπετε το Audi Q2.

Βλέπετε το Audi Q2.

- Λανσάρεται το 2027.
- Θα συνδυάζει χαρακτηριστικά από τα Α3 και Q3.
- Θα πάρει μία από τις πλατφόρμες ΜΕΒ ή ΡΡΕ.
- Ίσως έχει την ονομασία Q2.

Λανσάρεται το 2027

Στην απόφαση να κατασκευάσει ένα νέο βασικό ηλεκτρικό μοντέλο προχώρησε η Audi. Το λανσάρισμά του είναι προγραμματισμένο για το 2027, ωστόσο επί του παρόντος η γερμανική φίρμα βρίσκεται στην αναζήτηση της κατάλληλης πλατφόρμας, από αυτές που υπάρχουν στην γκάμα του VW Group.

Θα συνδυάζει χαρακτηριστικά από τα Α3 και Q3

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται από το στρατόπεδο της Audi, στόχος είναι το νέο χωρίς ρύπους μοντέλο να αποτελέσει έναν συνδυασμό μεταξύ του τρέχοντος A3 και του Q3, επιτρέποντας στη μάρκα να επωφεληθεί από τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για μικρά ηλεκτρικά crossover και SUV. Ο διευθύνων σύμβουλος, Gernot Döllner είπε ότι το νέο βασικό μοντέλο θα αναπτυχθεί τα επόμενα τρία χρόνια και το περιέγραψε ως ένα αυτοκίνητο που θα βρίσκεται κάτω από το τρέχον Q4 e-tron.

Θα πάρει μία από τις πλατφόρμες ΜΕΒ ή ΡΡΕ

Το επερχόμενο βασικό ηλεκτρικό της Audi θα βασιστεί είτε στην πλατφόρμα ΜΕΒ είτε στην ΡΡΕ, αλλά ο επικεφαλής της μάρκας είπε ότι η τελική απόφαση για το ποια πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί δεν έχει ακόμη ληφθεί. Ανεξάρτητα από την πλατφόρμα, αν και το νέο μοντέλο θα είναι μικρότερο και φθηνότερο από άλλα ηλεκτρικά Audi, δεν θα χρησιμεύσει ως ηλεκτρικός διάδοχος του A1. «Αυτό δεν είναι αυτοκίνητο τεσσάρων μέτρων», είπε αρχικά ο Döllner σε δηλώσεις του και συνέχισε: «Δεν θα έχουμε διάδοχο για το A1 ή Q2, όχι έναν άμεσο διάδοχο. Αλλά το μοντέλο κάτω από το Q4 στην κατηγορία A3, αυτό θα είναι σίγουρα το βασικό μας αυτοκίνητο», κατέληξε.

Ίσως έχει την ονομασία Q2

Ως εκ τούτου, με την Audi να διατηρεί τους ζυγούς αριθμούς της για τα ονόματα των ηλεκτρικών της, αυτό το νέο μοντέλο μπορεί να φέρει το σήμα Q2, ωστόσο αυτό μένει να φανεί. Κλείνοντας, να θυμίσουμε πως η Audi σχεδιάζει να έχει 20 πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην γκάμα της μέχρι το 2025 και από το 2026 θα εισάγει στην αγορά μόνο ηλεκτρικά.

ford
fiat