Οι εικόνες είναι ανεξάρτητες από την Volkswagen και προέρχονται από την ιστοσελίδα autoexpress.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι εικόνες είναι ανεξάρτητες από την Volkswagen και προέρχονται από την ιστοσελίδα autoexpress.

Το ηλεκτρικό VW ID. Golf θα είναι ο συνεχιστής του Golf!

6.442 Επισκέψεις στο άρθρο (14/4/2023)

Το Volkswagen Golf θα παραμείνει ζωντανό και στην ηλεκτρική εποχή, με την ονομασία ID. Golf και ανεξάρτητα σχέδια μας δίνουν μία πρώτη ιδέα για την εμφάνισή του.

Ξεκάθαρος σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της VW

Στο τέλος του 2022 ο επικεφαλής της Volkswagen, Thomas Schäfer είχε ξεκαθαρίσει σε δηλώσεις του πως η μάρκα δεν είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει διάσημα μοντέλα, όπως το Golf, όταν θα μετατραπεί σε μία πλήρως ηλεκτρική μάρκα. Έτσι έγινε σαφές πως το γερμανικό μικρομεσαίο θα συνεχίσει να προσφέρεται και στην ηλεκτρική εποχή, όντας φυσικά αμιγώς ηλεκτρικό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Διατηρεί ζωντανό το θρυλικό όνομά του

Όταν το Golf γίνει αμιγώς ηλεκτρικό, πιθανότατα θα ονομάζεται ID. Golf, ένα όνομα που θα συνδυάζει το χαρακτηριστικό «ID» της ηλεκτρικής οικογένειας των μοντέλων της Volkswagen και φυσικά θα διατηρεί το Golf για να συνδέεται με το παρελθόν του. Να σημειώσουμε πως το τρέχον VW Golf θα ανανεωθεί και θα φτάσει στο τέλος της ζωής του, περίπου το 2025 ή το 2026.

Σχέδια δείχνουν το ID. Golf

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, οι αποκλειστικές εικόνες της ιστοσελίδας autoexpress δείχνουν πως θα μπορούσε να μοιάζει το ID. Golf. Στα δύο άκρα παρατηρούμε τις LED λωρίδες που ενώνουν τα φωτιστικά σώματα, ενώ οι γραμμές σχεδίασης του μοντέλου δε διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό από αυτές του σημερινού. Σε ότι αφορά την πλατφόρμα που θα βασίζει το ηλεκτρικό Golf, αυτή θα είναι πιθανότατα η MEB+, η βελτιωμένη έκδοση της ΜΕΒ, που μεταξύ άλλων θα προσφέρει πιο γρήγορους χρόνους φόρτισης.

Polo όπως Golf, ενώ ετοιμάζεται το ID.2

Κλείνοντας να θυμίσουμε πως ο Thomas Schäfer είχε πει πως δεν αποκλείεται το δρόμο του Golf να ακολουθήσει και το Polo, αλλά και οι εκδόσεις GTI, που αναμένεται να μεταφερθούν στην ηλεκτρική εποχή. Επίσης ο Schäfer επιβεβαίωσε ότι ένα νέο μικρό, πλήρως ηλεκτρικό Volkswagen είναι καθ` οδόν, θα βρίσκεται στη βάση της γκάμας, θα ονομάζεται ID.2 και θα έχει χαμηλή τιμή αγοράς.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
top5
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel