• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
5 φωτογραφίες »

Το νέο Baltasar Revolt συνδυάζει πίστα και δρόμο

4.254 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/4/2021

Ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο έρχεται από την Ισπανία και προστίθεται στις επιλογές αυτών που ψάχνουν ισχυρές επιδόσεις για να ανεβάσουν την αδρεναλίνη τους στην πίστα, αλλά και μηδενικούς ρύπους για κινηθούν σε δημόσιους δρόμους.

Η SEAT είναι η πιο γνωστή ισπανική μάρκα, ωστόσο υπάρχουν και άλλες μικρότερες εταιρείες εντός της ιβηρικής χώρας, οι οποίες ασχολούνται με την κατασκευή αυτοκινήτων. Μία από αυτές είναι η Baltasar που εδρεύει στη Βαρκελώνη και παρουσίασε το νέο της αυτοκίνητο, στο οποίο έδωσε την ονομασία Revolt.
 
Το Baltasar Revolt λοιπόν είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο για χρήση σε πίστα. Στις συστάσεις που μας έκανε η μάρκα, ανέφερε πως πρόκειται για μία ελαφριά κατασκευή που χρησιμοποιεί κυρίως ανθρακονήματα και ζυγίζει περίπου 770 κιλά. Σε συνδυασμό με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και κίνηση στους πίσω τροχούς το Revolt έχει ισχύ 507 ίππων οι οποίοι σε συνδυασμό με το μικρό βάρος του εξασφαλίζουν το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα.
 
Η Baltasar αναπτύσσει και κατασκευάζει τα πάντα που αφορούν το Revolt, πλην της μπαταρία των 700 volt, η οποία προέρχεται από τον Ισπανικό κατασκευαστή μπαταριών υψηλής απόδοσης Millor. Υποστηρίζεται πως σε γρήγορη φόρτιση το Baltasar Revolt χρειάζεται 5 λεπτά για να αποκτήσει αυτονομία για 100 χιλιόμετρα.
 
Κλέινοντας, η Baltasar υπογραμμίζει πως το Revolt πέραν της πιστάδικης προσέγγισης που έχει, διαθέτει τις απαραίτητες άδειες για να κυκλοφορήσει και στους δημόσιους δρόμους.