Την επίσημη παρουσίαση του νέου Corolla πραγματοποίησε η Toyota.

Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί την αμερικανική έκδοση του δικού μας Auris.

Στηρίζεται και αυτό στην πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA).

Το εσωτερικό του Corolla αποκάλυψε και αυτό του Auris.

Tο Corolla Hatchback θα πωλείται στις ΗΠΑ με τη δεύτερη γενιά του Toyota Safety Sense.

Το νέο Toyota Corolla

10.741 Επισκέψεις στο άρθρο (23/3/2018)

Την επίσημη παρουσίαση του νέου Corolla πραγματοποίησε η Toyota, συστήνοντας το νέο hatchback στο ευρύ κοινό, λίγο πριν αυτό κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Το συγκεκριμένο μοντέλο το οποίο αποτελεί την αμερικανική έκδοση του δικού μας Auris που παρουσιάστηκε πριν από λίγο διάστημα, στηρίζεται και αυτό στην πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA), ενώ σε ότι αφορά τις διαστάσεις του, η φίρμα αναφέρει πως είναι κατά 1,5 ίντσες (38 χλστ) πιο μακρύ, ενώ μεγαλύτερο είναι και το μεταξόνιό του το οποίο μετριέται στις 103,9 ίντσες (2.639 χλστ).
 
Η εξωτερική εμφάνιση του νέου Toyota Corolla είναι ίδια με αυτή του Auris που είδαμε πριν λίγο διάστημα, ωστόσο τότε δεν είχαμε την τύχη να δούμε το εσωτερικό καθώς η φίρμα δεν έδωσε στη δημοσιότητα επίσημες εικόνες, κάτι που δεν έκανε στην περίπτωση του Corolla. Το εσωτερικό του νέου μοντέλου και κατ επέκταση του Auris σύμφωνα με τη φίρμα έχει πιο ευρύχωρους αποθηκευτικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένου ενός στην κεντρική κονσόλα, αρκετά μεγάλου για να φιλοξενήσει ένα smartphone με οθόνη αφής 5,5 ιντσών. Επιπλέον ένα τριάκτινο τιμόνι με ενσωματωμένα μπουτόν έχει πάρει θέση και συνοδεύεται από μια οθόνη 8 ιντσών που φιλοξενεί το σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας.
Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα το Corolla θα διατεθεί στην αμερικανική αγορά με τον νέο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων που αντικαθιστά την παλιά μονάδα 1,8 λίτρων και θα συνδυαστεί είτε με το ελαφρύτερο εξατάχυτο κιβώτιο, είτε με το νέο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων. Σε ότι αφορά τις επιδόσεις να σημειωθεί πως η Toyota δεν έδωσε κάποια πληροφορία.
 
Τέλος να σημειωθεί πως το Corolla Hatchback θα πωλείται στις ΗΠΑ με τη δεύτερη γενιά του Toyota Safety Sense, διαθέτοντας μια ποικιλία συστημάτων ασφαλείας, ενώ μέρος του βασικούς εξοπλισμού είναι η ύπαρξη επτά αερόσακων και ένα ηχοσύστημα με επτά ηχεία.   

Mercedes
test center