• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
2 φωτογραφίες »

Νέες εικόνες του επερχόμενου Nivus μαζί με πρόσθετες λεπτομέρειες για το νέο SUV έδωσε στη δημοσιότητα η Volkswagen.

Το νέο VW Nivus ξεκινά τις συστάσεις

5.539 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/4/2020

Νέες καμουφλαρισμένες εικόνες του επερχόμενου Nivus μαζί με πρόσθετες λεπτομέρειες για το νέο SUV έδωσε στη δημοσιότητα η Volkswagen, η οποία όπως φαίνεται πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην ώρα που θα πραγματοποιήσει τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου της μοντέλου.


Θυμίζουμε πως το Nivus πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο SUV το οποίο εξελίχθηκε από τους μηχανικούς και τους σχεδιαστές της Volkswagen στη Νότια Αμερική. Το μοντέλο θα διατεθεί αρχικά στην αγορά της Βραζιλίας και μέχρι το τέλος του έτους θα περάσει στις υπόλοιπες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ωστόσο δε θα μείνει εκεί αφού στη συνέχεια θα φτάσει και στις ευρωπαϊκές αγορές.
 
Στις νέες εικόνες το Nivus δείχνει πως διαθέτει κουπέ στυλ, που το διαφοροποιεί από το σχεδιασμό που έχουμε δει στα T-Cross και Tiguan. Από κει και πέρα τα πίσω φωτιστικά σώματα, αλλά και τα φώτα ημέρας προσδίδουν οπτικά μία επιπλέον αίσθηση ποιότητας, ενώ οι ζάντες που το συνοδεύουν είναι από αλουμίνιο και μετριούνται στις 17 ίντσες.
 
Στο εσωτερικό το νέο crossover θα λάβει στοιχεία του T-Cross, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και μία οθόνη αφής για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης θα είναι στη διάθεση του οδηγού.  Αξίζει να σημειωθεί πως ο χώρος αποσκευών του Volkswagen Nivus έχει χωρητικότητα 415 λίτρα.
 
Η νέα επιλογή της VW στην πιο δημοφιλή κατηγορία αυτοκινήτων θα «χτιστεί» πάνω στην πλατφόρμα MQB και αρχικά τουλάχιστον (στην αγορά της Βραζιλίας) το Nivus θα τροφοδοτείται αποκλειστικά από τον 1,0 λίτρου τρικύλινδρο τούρμπο κινητήρα, που θα προσφέρει 128 ίππους και 200 Nm ροπή. Ένα εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο θα στέλνει την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, καθώς δε θα υπάρχει η δυνατότητα τετρακίνησης.
 
Άλλες πληροφορίες δεν έγιναν γνωστές από τη γερμανική φίρμα, ωστόσο πιστεύεται πως κάτι τέτοιο δεν θα αργήσει να συμβεί, όπως και η επίσημη αποκάλυψή του.

Tags: VOLKSWAGEN