" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Τo Ford Fiesta ανανεώθηκε μόλις πρόσφατα και απέκτησε στη γκάμα του, τους νέους κινητήρες EcoBoost της Ford, με μικρό κυβισμό και υψηλή απόδοση.

Το εσωτερικό του Fiesta είναι ποιοτικό και πρακτικό.

Το νέο μικρομεσαίο μοντέλο της SEAT έχει μπει με αξιώσεις στην αγορά, έχοντας σαν κύρια χαρακτηριστικά την άκρως ελκυστική του τιμή (μόλις από 12.990 ευρώ), τους TSI κινητήρες με πολλά άλογα, από λίγα κυβικά και την κομψή του σχεδίαση.

Στα συν του αυτοκινήτου συμπεριλαμβάνονται οι κορυφαίοι κινητήρες EcoBoost, η χαμηλή κατανάλωση που παρουσιάζουν τα μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, που το εφοδιάζουν και φυσικά οι τιμές που διατίθεται, αφού ξεκινούν από τα 9.990 ευρώ.

Το Ford Ka διατίθεται σε μια άκρως δελεαστική τιμή, τόσο ως βενζινοκίνητο (7.990 ευρώ) όσο και πετρελαιοκίνητο (9.855 ευρώ).

Το εσωτερικό του Ka είναι αρκετά ευχάριστο.

Το Ka παραμένει σύγχρονο σε επίπεδο σχεδίασης, διαθέτοντας έντονες ακμές και δυναμικές γραμμές, οι οποίες εξασφαλίζουν ταυτόχρονα ένα σπορτίφ προσανατολισμό παρά τις compact διαστάσεις του.

Παρότι το μήκος του νέου Leon είναι σημαντικά μικρότερο του προηγούμενου μοντέλου (-106 χλστ.), η πολύ σωστή εσωτερική εκμετάλλευση έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των επιπέδων ευρυχωρίας του.

Το μικρομεσαίο μοντέλο της SEAT χαρακτηρίζεται από την ουδετερότητα σε όλες του τις αντιδράσεις.

Τρία μοντέλα σε ασυναγώνιστες τιμές

Διαβάστηκε από 17838 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/7/2013

Η τεχνολογία, η χαμηλή κατανάλωση και η τιμή είναι ορισμένα από τα βασικότερα κριτήρια επιλογής αυτοκινήτου. Παρακάτω παρουσιάζουμε 3 μοντέλα από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες, τα οποία διατίθενται σε απίστευτες τιμές.

 
Η μικρή κατηγορία αυτοκινήτου κρατά τα σκήπτρα στις πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων και ακολουθούν τα μικρομεσαία και τα μίνι. Παράλληλα, οι πωλήσεις των diesel αυτοκινήτων δείχνουν μια ιδιαίτερη δυναμική έναντι της βενζίνης. Τα νέα δεδομένα της εποχής μας έχουν αλλάξει τα κριτήρια επιλογής καινούργιου αυτοκινήτου. 

Με βάση και τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου σήμερα έχει αναχθεί σε Νο1 λόγο αγοράς ενός νέου μοντέλου, μαζί και με τα μειωμένα πάγια έξοδα (τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα, service, εγγύηση). 

Στο συγκεκριμένο θέμα ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε 3 καινούργια μοντέλα που έχουν απίστευτες τιμές, κορυφαία τεχνολογία, εμφανίζουν χαμηλή κατανάλωση και προέρχονται από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες.


Ford Ka: To πιο φθηνό πετρελαιοκίνητο

Το Ford Ka διατίθεται σε μια άκρως δελεαστική τιμή, τόσο ως βενζινοκίνητο (7.990 ευρώ) όσο και πετρελαιοκίνητο (9.855 ευρώ). Έτσι με τιμή κάτω από τα 10.000 καταλαμβάνει τον τίτλο του φθηνότερου πετρελαιοκίνητου μοντέλου στην ελληνική αγορά και φυσικά στην κατηγορία των μίνι.

Το Ka παραμένει σύγχρονο σε επίπεδο σχεδίασης, διαθέτοντας έντονες ακμές και δυναμικές γραμμές, οι οποίες εξασφαλίζουν ταυτόχρονα ένα σπορτίφ προσανατολισμό παρά τις compact διαστάσεις του. 

Το μίνι μοντέλο της Ford είναι σταθερό στις υψηλές ταχύτητες και με πιο σπορτίφ προσανατολισμό, όταν το πιέζεις. Το μικρό μεταξόνιο επηρεάζεται επίσης από τις ανωμαλίες του δρόμου, όμως το τιμόνι είναι ζωντανό, το πλαίσιο στιβαρό και τα φρένα καλά. Το turbo diesel μοτέρ του Κa είναι 1,3 λίτρων με τεχνολογία common rail και τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας. Ο κινητήρας αποδίδει 75 ίππους και 145 Nm ροπής. 

Όσον αφορά στην κατανάλωση του Κa 1,3 TDCI ανέρχεται μόλις στα 4,1 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 στα 109 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. Δεδομένου του μικρού βάρους του Ka και της σχετικά σφιχτής κλιμάκωσης του 5τάχυτου κιβωτίου οι επιδόσεις που προσφέρει είναι εξαιρετικές, αναβαθμίζοντας τον αστικό χαρακτήρα του μοντέλου. Στη διατήρηση της κατανάλωσης σε χαμηλά επίπεδα βοηθά και το σύστημα Start&Stop.


Ford Fiesta: Mε EcoBoost και τις απίστευτες τιμές
Τo Ford Fiesta ανανεώθηκε μόλις πρόσφατα και απέκτησε στη γκάμα του, τους νέους κινητήρες EcoBoost της Ford, με μικρό κυβισμό και υψηλή απόδοση. Στα συν του αυτοκινήτου συμπεριλαμβάνονται οι κορυφαίοι κινητήρες EcoBoost, η χαμηλή κατανάλωση που παρουσιάζουν τα μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, που το εφοδιάζουν και φυσικά οι τιμές που διατίθεται, αφού ξεκινούν από τα 9.990 ευρώ. 

Ειδικά για το σύνολο των βενζινοκινητήρων, πρόκειται για μοτέρ που εντάσσονται στην τεχνολογία «EcoBoost» διαθέτοντας τον ελάχιστο κυβισμό (999 κ.εκ.), super compact διαστάσεις, 3κυλίνδρα και turbo. Το Fiesta έρχεται με δύο αποδόσεις 100 και 125 ίππων (υπάρχει και ατμοσφαιρικός στα 80 «άλογα»), προσφέροντας γρήγορες επιδόσεις αλλά και χαμηλή κατανάλωση. Ειδικότερα, μόλις 4,3 λτ./100 χλμ. απαιτούν και οι δύο εκδόσεις, με τις εκπομπές CO2 να είναι κάτω από 99 γρ./χλμ. 

Εκτός των κινητήρων αυτών, το Fiesta έρχεται και με έναν πολύ οικονομικό κινητήρα diesel 1,6 λίτρων με 95 ίππους και κατανάλωση-ρεκόρ, 3,3 λτ./100 χλμ. Φυσικά, η οδική συμπεριφορά του μικρού Ford διατηρείται ασφαλής και προβλέψιμη, με βελτιωμένη ποιότητα κύλισης και άνεση σε σχέση με το παρελθόν.


SEAT Leon: O νέος «παίχτης» στη μικρομεσαία κατηγορία
Το νέο μικρομεσαίο μοντέλο της SEAT έχει μπει με αξιώσεις στην αγορά, έχοντας σαν κύρια χαρακτηριστικά την άκρως ελκυστική του τιμή (μόλις από 12.990 ευρώ), τους TSI κινητήρες με πολλά άλογα, από λίγα κυβικά και την κομψή του σχεδίαση.  Έτσι, βασισμένο πάνω στην καινούργια «MQB» πλατφόρμα, έρχεται σημαντικά πιο ελαφρύ (από πριν), πιο ποιοτικό από ποτέ και με πολύ ενδιαφέρουσα σχεδίαση.

Παρότι το μήκος του νέου Leon είναι σημαντικά μικρότερο του προηγούμενου μοντέλου (-106 χλστ.), η πολύ σωστή εσωτερική εκμετάλλευση έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των επιπέδων ευρυχωρίας του. Έτσι, το Leon προσφέρει έναν από τους καλύτερους διαθέσιμους χώρους για τα κεφάλια των επιβατών στην κατηγορία, κάτι που σε συνδυασμό με το μεγάλο χώρο για τα γόνατα, θα βολέψει ιδιαίτερα τους επιβάτες με ύψος άνω του μέσου όρου.

Βασισμένο πάνω σε ένα νέο πάτωμα, το SEAT Leon ωφελείται από την ελάφρυνση του βάρους του (κατά 90 περίπου κιλά), τη βελτιωμένη ακαμψία και τη σωστά ρυθμισμένη του ανάρτηση, για να ισορροπήσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά μεταξύ της άνεσης και της οδικής συμπεριφοράς, σε ένα πακέτο, το οποίο δείχνει τώρα πιο ολοκληρωμένο από ποτέ άλλοτε. Το μικρομεσαίο μοντέλο της SEAT χαρακτηρίζεται από την ουδετερότητα σε όλες του τις αντιδράσεις. 


200 διαθέσιμα στοιχεία για FORD  FIESTA
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)

200 διαθέσιμα στοιχεία για FORD  KA
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)


200 διαθέσιμα στοιχεία για SEAT  LEON
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)

 

4 σημάδια που «φωνάζουν» αλλαγή ελαστικών

Προαιρετικές μα value for money

Εξαφάνισε μόνος σου τις γρατζουνιές

«Καπνίζει» το diesel σου; (vid)

Η κίνηση στους δρόμους

8 ρομαντικοί προορισμοί για υπέροχο φθινοπωρινό 3ήμερο !

Πρώτη επαφή: Νέο Toyota Yaris (+videos)

Νέα BMW M3 προ των πυλών

VW ID.3 VS Hyundai Kona electric

Δοκιμή: Citroen C5 Aircross

Νέο Volvo XC40 Recharge

To νέο Audi RS3;

Ακάλυπτο το ΜΙΝΙ John Cooper Works GP

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Διαβάστε live 30 δοκιμές

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Τιμές… «όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε»

SEAT: Μοντέλα φυσικού αερίου που καίνε 3,5€/100 χλμ.

RENAULT: Ανακάλυψε το CAPTUR με το νέο turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe

FORD: No 1 σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων για 3η συνεχόμενη χρονιά. Πηγή ΣΕΑΑ

FORD: Πλήρης έλεγχος για το μεταχειρισμένο που θέλεις

περισσότερα »