• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Mercedes S-Class

Η αίσθηση πολυτέλειας που αναβλύζει το εσωτερικό της S-Class και η απαράμιλλη ποιότητα αποτελούν διαχρονικά σήμα κατατεθέν του μοντέλου-ναυαρχίδα της Mercedes.

Δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης, με ικανότητα προσπεράσματος, αλλά και επικοινωνία με άλλα οχήματα και μασάζ στους επιβάτες, μπορεί να βρει κάποιος στην S-Class.

Mercedes A-Class

Αν στην S-Class η πληθώρα συστημάτων ασφαλείας θεωρείται φυσικό, σίγουρα η ύπαρξη εξελιγμένων συστημάτων και στην A-Class επαληθεύει τον premium χαρακτήρα της.

Ο «πιλότος στάθμευσης» που συναντάμε τόσο στην A-Class, όσο και στην S-Class, μπορεί να αποδειχτεί μοναδικής αξίας σύμμαχος του οδηγού σε επιβαρυμένες ή στενόχωρες συνθήκες πάρκινγκ.

VS: Premium «άκρα»

Διαβάστηκε από 4950 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/3/2018
 

Μπορούν οι premium φίρμες να εφοδιάσουν όλα τα μοντέλα τους, με όλα τα στοιχεία πολυτέλειας που διαθέτουν; Είναι δυνατόν το πιο μικρό μοντέλο της γκάμας, να έχει γονίδια και κοινά χαρακτηριστικά με τη ναυαρχίδα της κάθε εταιρείας;

Η S-Class που κρύβεται στην A-Class
Στην περίπτωση της Mercedes-Benz όπου το χαρτοφυλάκιο των μοντέλων της είναι πολύ πλατύ, τι βαθμός συγγένειας μπορεί να εντοπιστεί ανάμεσα στην top λιμουζίνα της φίρμας, S-Class και στο αντίστοιχο μικρομεσαίο οικογενειακό της, την A-Class; 

Ο Γκόρντεν Βάγκενερ, επικεφαλής σχεδιασμού για τη Daimler κατάφερε να σχεδιάσει ένα χάτσμπακ μοντέλο με στοιχεία που συναντάμε στα μεγάλα σεντάν μοντέλα και συνάδουν με την ταυτότητα της φίρμας. Αυτή η ομοιότητα είναι εμφανής στο σχήμα της μάσκας, το σχήμα των φώτων, αλλά και στα έντονα σχεδιαστικά νεύρα στο πλάι τα οποία δημιουργούν έναν πολύ μυώδη χαρακτήρα. Εξάλλου παρατηρώντας την A-Class από ευθεία θέση μπροστά από το όχημα, θα έλεγε κανείς με άνεση ότι πρόκειται για ένα από τα μεγάλα σεντάν της Mercedes. 

Το High-tech προφίλ ορίζει το «premium»
Η τεχνολογία που συναντάται πλέον στα νέα μοντέλα αποτελεί αντικείμενο ανταγωνισμού ανάμεσα στις εταιρείες, με το high tech προφίλ να είναι συχνά αυτό που διαχωρίζει τα premium μοντέλα από τα πιο «απλά». Η A-Class λοιπόν είναι από τα πιο άρτια προετοιμασμένα οχήματα σε αυτόν τον τομέα και έχει να επιδείξει μια τεράστια δέσμη βοηθημάτων. Από το αυτόματο σύστημα στάθμευσης το οποίο αναγνωρίζει τη θέση και αναλαμβάνει όλο το χειρισμό του οχήματος, μέχρι τα πανίσχυρα LED φώτα με Adaptive High Beam Assist. Σαν επιστέγασμα του τεχνολογικού της προφίλ  έρχεται το σύστημα Comand Online, το οποίο κάνει την πλοήγηση «παιχνίδι», με live ενημερώσεις από το διαδίκτυο για την επιλεγμένη διαδρομή μέχρι και φωνητικές εντολές για τον έλεγχο του navi, του ήχου και της επικοινωνίας. 

ΟΚ δεν έχει και όλη την τεχνολογία που θα συναντήσουμε στην S-Class, άλλωστε κάπως θα πρέπει να διαχωρίζονται και οι κλάσεις μέσα στην γκάμα. Εξάλλου δεν γνωρίζουμε κάποιο μικρομεσαίο μοντέλο που διαθέτει συγχρόνως δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης, με ικανότητα προσπεράσματος, αλλά και επικοινωνία με άλλα οχήματα και μασάζ στους επιβάτες, όπως η S-Class.

Ασφαλώς… premium
Για τη Mercedes είναι ούτως ή άλλως δεδομένη η δέσμευση για κορυφαίο επίπεδο παθητικής ασφάλειας ανεξαρτήτως μεγέθους και σχήματος του αυτοκινήτου, oπότε είναι δεδομένο ότι και η A-Class δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Και αν για την S-Class η πληθώρα συστημάτων ασφαλείας είναι φυσικό απότοκο  του ολοκληρωτικού της χαρακτήρα, σίγουρα η ύπαρξη εξελιγμένων συστημάτων και στην A-Class επαληθεύει τον premium χαρακτήρα της. 

Κορωνίδα όλων είναι το σύστημα Pre-Safe, το οποίο αναγνωρίζει έγκαιρα τις εν δυνάμει επικίνδυνες καταστάσεις και προετοιμάζει το αυτοκίνητο, βάζοντας σε υψηλή επιφυλακή τους προεντατήρες των ζωνών και κλείνει μέχρι και τα παράθυρα αν είναι ανοικτά. Αυτό το σύστημα προέρχεται κατευθείαν από τις πιο μεγάλες Mercedes, όπως και το Collision Prevention Assist Plus το οποίο μαζί με το Adaptive Brake Assist, παίρνει την πρωτοβουλία να φρενάρει το όχημα συμβάλλοντας στον περιορισμό της έντασης μιας σύγκρουσης ή και στην πλήρη αποφυγή της. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  • Νικος

    Εκτός απο κάποια σχεδιαστικά στοιχεία, ουδεμία σχέση υπάρχει ανάμεσα στα δυο μοντέλα των άκρων... τα μεγαλύτερα θύματα της αγοράς αυτοκινήτου ειναι αυτοί που αγοράζουν a160 diesel με 90 άλογα και δίνουν κοντα 30 χιλ (που σε άλλες εταιρίες υπάρχουν διαμάντια αυτοκίνητα σε αυτά τα χρήματα) κ νομίζουν οτι οδηγούν premium αυτοκίνητο... ηθελα να ήξερα τι σκέφτονται, όταν δεν μπορούν να εκκινήσουν στο φανάρι γρηγορότερα απο ένα fiat panda...

      9
  • chris 06

    Φίλε νίκο δεν νομίζω ότι ένα Α160D δεν μπορεί να εκκινήσει γρηγορότερα απο ενα fiat panda. Μη τα ισοπεδώνουμε όλα. Οσο για την τιμή οτι είναι αρκετά τσιμπημένη σε αυτό συμφωνώ.

      1