Volvo: Παρελθόν τα diesel μοτέρ από την γκάμα της

2.094 Επισκέψεις στο άρθρο (28/3/2024)
Volvo: Παρελθόν τα diesel μοτέρ από την γκάμα της
2 Φωτογραφίες »

- XC90 το τελευταίο Volvo με diesel, πάει στο μουσείο της
- Έχει κατασκευάσει πάνω από 9 εκατομμύρια οχήματα diesel
- Το πρώτο diesel μοτέρ Volvo ήρθε το 2001
- Θέλει να γίνει πλήρως ηλεκτρική μέχρι το 2030

XC90 το τελευταίο Volvo με diesel, πάει στο μουσείο της

Τέλος στην παραγωγή αυτοκινήτων με κινητήρες diesel έβαλε η Volvo, ανακοινώνοντας πως ένα XC90 που συναρμολογήθηκε στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Torslanda θα είναι το τελευταίο αυτοκίνητο με πετρελαιοκινητήρα που βγαίνει από τις εγκαταστάσεις της. Το τελευταίο αυτοκίνητο δεν θα κατευθυνθεί σε κάποιον πελάτη, αφού θα μπει στο μουσείο World of Volvo στο Γκέτεμποργκ.

Έχει κατασκευάσει πάνω από 9 εκατομμύρια οχήματα diesel

Η μάρκα που ανήκει πλέον στην κινεζική Geely δεν κατέγραφε την παραγωγή πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων πριν το 1991, γνωρίζει όμως πως από τότε έχει κατασκευάσει περισσότερα από εννέα εκατομμύρια οχήματα. Δεδομένου ότι τα αρχεία δεν δείχνουν πόσα οχήματα κατασκευάστηκαν από το 1979 έως το 1991, ο συνολικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. 

Το πρώτο diesel μοτέρ Volvo ήρθε το 2001

Η σχέση του diesel και της Volvo ξεκίνησε με το 244 GL D6, αλλά το μοντέλο δεν εφοδιαζόταν με κάποιο μοτέρ Volvo. Αντ αυτού, τροφοδοτούνταν από έναν εξακύλινδρο κινητήρα που είχε δανειστεί από τη Volkswagen και την Audi. Ήταν το 2001 όταν η Volvo παρουσίασε τον δικό της κινητήρα diesel, ένα πεντακύλινδρο μοτέρ που συναρμολογούνταν εσωτερικά στο εργοστάσιο στο Skövde.

Θέλει να γίνει πλήρως ηλεκτρική μέχρι το 2030

Το επόμενο βήμα είναι να τερματιστεί εντελώς η παραγωγή οχημάτων που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αν και άλλες μάρκες, όπως η Mercedes και η Bentley, έχουν αναβάλει τους φιλόδοξους στόχους τους για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, η Volvo επιμένει στο σχέδιό της να γίνει πλήρως ηλεκτρική μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Hyundai
SEAT