3 φωτογραφίες »

Xρειάζονται 12 ώρες για να διαβαστεί το manual του Audi A3

3.522 Επισκέψεις στο άρθρο (15/10/2020)

H Αudi φαίνεται πως κατέγραψε λεπτομερώς όλες τις λειτουργίες και τις δυνατότητες του A3 στο βιβλίο οδηγιών. Πόσοι οδηγοί διαβάζουν τα εγχειρίδια αυτά όμως; Διαβάστε τι λένε οι έρευνες.

Μετά την αγορά του καινούριου αυτοκινήτου, το πρώτο πράγμα που συνιστούν οι εταιρείες στον νέο ιδιοκτήτη είναι να διαβάσει όσο πιο προσεχτικά μπορεί το βιβλίο οδηγιών χρήσης , έτσι ώστε να μάθουν όλες τις δυνατότητες και τις λειτουργίες που προσφέρει το νέο του όχημα. Δυστυχώς, η πλειοψηφία δεν το ανοίγει καν…

Μια εταιρεία με όνομα Bristol Street Motors τώρα έκανε μια σχετική έρευνα για να μάθει σε ποιον βαθμό ακριβώς οι νέοι ιδιοκτήτες διαβάζουν τα manual εγχειρίδια των νέων τους αυτοκινήτων και βρήκε πως 60% των οδηγών δεν διάβασαν το βιβλίο οδηγιών πριν οδηγήσουν το νέο τους αυτοκίνητο για πρώτη φορά. Μάλιστα, η έρευνα έδειξε ότι οι περισσότεροι πληροφορούνται για τις δυνατότητες του αυτοκινήτου από το Υοutube, το internet ή ρωτώντας φίλους. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως το 29% των ερωτηθέντων απάντησε πως διαβάζει από την αρχή μέχρι το τέλος το manual, όσο μεγάλο και εάν είναι αυτό.

Τα βιβλία οδηγιών έχουν γίνει τεράστια γιατί πλέον τα αυτοκίνητα φέρουν πάνω τους μεγαλύτερο εξοπλισμό και περισσότερες νέες τεχνολογίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι για να διαβάσει κανείς το βιβλιαράκι του Αudi A3 χρειάζεται 11 ώρες και 45 λεπτά, τα manual των SEAT Ibiza και Mercedes C-Class θέλουν 11 ώρες, το manual της  A-Class θέλει 10 ώρες και 4 λεπτά και αυτό του Kia Sportage 9 ώρες και 21 λεπτά.

Τέλος, η έρευνα σημείωσε πως εάν ένας άνθρωπος αλλάξει 8 φορές αυτοκίνητο μέσα στην ζωή του, θα πρέπει να περάσει περίπου 2 μέρες, 2 ώρες και 19 λεπτά διαβάζοντας τα εγχειρίδια των αυτοκινήτων του.
 

Hyundai
vw