SEAT VS Suzuki: 57% πιο ακριβή η Suzuki στις τιμές service
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

SEAT VS Suzuki: 57% πιο ακριβή η Suzuki στις τιμές service

27.467 Επισκέψεις στο άρθρο (25/11/2023)

- 53% φθηνότερο (437 ευρώ) το Ibiza από το Swift σε κόστος service
- 72% (530 ευρώ) πιο ακριβό το service του Vitara από του Arona
- 900 ευρώ τα service του Formentor, 1.305 του S-Cross
- Ισοπαλία στις τιμές των ανταλλακτικών

Πόσο κοστίζουν τα service σε SEAT & Suzuki για 5 χρόνια

SEAT και Suzuki απευθύνονται στο ευρύ κοινό προφέροντας μια γκάμα προσιτών μοντέλων στην αγορά. Μετά την αγορά όμως υπάρχει και το After Sales, δηλαδή ο τρόπος που θα αντιμετωπίσει η μάρκα τον κάτοχο. Εκεί που ως κάτοχος έχεις υποσχέσεις (και προσδοκίες) να σε αντιμετωπίζουν με σεβασμό, ειλικρίνεια, διαφάνεια και λογικές χρεώσεις που να ανταποκρίνονται σε μια mainstream μάρκα.

Συνεχίζοντας λοιπόν την έρευνα μας σχετικά με το κόστος service 5 ετίας, (με τιμές που συγκεντρώνουμε από τους υπεύθυνους των τμημάτων After Sales των μαρκών), σήμερα εξετάζουμε τις SEAT και Suzuki. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα κόστη στις δημοφιλέστερες κατηγορίες, αυτές των μικρών, των B-SUV και των οικογενειακών SUV, για τις πιο ενδιαφέρουσες εκδόσεις κάθε μοντέλου. Σε κάθε περίπτωση εδώ μπορείτε να διαβάσετε ποια μάρκα και μοντέλο έχουν το ακριβότερο και το φθηνότερο service σε κάθε κατηγορία.
 

53% φθηνότερο (437 ευρώ) το Ibiza από το Swift σε κόστος service

Ας πάρουμε λοιπόν τις κατηγορίες με τη σειρά. Στην κλάση των μικρών η SEAT προφέρει το Ibiza, ενώ η Suzuki εκπροσωπείται από το Swift. Στην πρώτη περίπτωση επιλέξαμε την έκδοση με τον 1.000άρη τούρμπο TSI  που αποδίδει 95 ίππους και για το Swift την ατμοσφαιρική και ήπια υβριδική επιλογή με τους 83 ίππους.

Το συνολικό κόστος service για το ισπανικό μοντέλο την πρώτη 5ετία ανέρχεται στα 825 ευρώ, χαμηλότερα από το μέσο όρο της κατηγορίας που είναι 971 ευρώ.

Από την άλλη το Swift έχει το πιο ακριβό service ανάμεσα σε όλα τα μικρά μοντέλα της ελληνικής αγοράς, με κόστος 1.262 ευρώ (5 χρόνια). Δηλαδή 53% πιο ακριβό από του Ibiza και 30% πιο ακριβό από  το μέσο όρο της κατηγορίας.

72% (530 ευρώ) πιο ακριβό το service του Vitara 

Στην κατηγορία των μικρών SUV τώρα έχουμε το best seller της κάθε εταιρείας, για το 2022 δηλαδή τα Arona με τον ίδιο κινητήρα που είχε το Ibiza και το ήπια υβριδικό Vitara (1,4 mhev 129 PS), τα οποία και είχαμε συγκρίνει στο παρελθόν. Για τα 5 πρώτα χρόνια λοιπόν το SEAT Arona έχει κόστος σέρβις 730 ευρώ, ενώ το Suzuki Vitara 1.260 ευρώ.

Εδώ η Suzuki είναι ακριβότερη κατά 72,5%, ή αν προτιμάται κατά 530 ευρώ. Αξίζει να αναφέρουμε πως το μέσο κόστος της κατηγορίας είναι 995 ευρώ, συνεπώς πάλι η SEAT αποδεικνύεται από τις προσιτές σε service φίρμες και η Suzuki από τις ακριβές.

900 ευρώ τα service του Formentor, 1.305 του S-Cross

Δεν αλλάζει κάτι στην κατηγορία των μικρομεσαίων, οικογενειακών SUV, όσον αφορά στο κόστος, αλλάζει όμως όσον αφορά στη μάρκα. Εδώ η SEAT εκπροσωπείται από τη θυγατρική της Cupra και το Formentor (1,5 λτ. τούρμπο με 150 ίππους, συνεπώς επί της ουσίας αλλάζει μόνο η ονομασία. H πρόταση της Suzuki είναι το S-Cross (επίσης 1,4 λτ. mhev 129 PS).

Σε αυτή την περίπτωση το service της Suzuki είναι ακριβότερο από της Cupra 45%. Συνολικά στα 5 χρόνια το Formentor έχει κόστος 900 ευρώ και το S-Cross 1.305 ευρώ. Σημαντική και εδώ η διαφορά, με δεδομένο πως το μέσο κόστος της κατηγορίας είναι στα 1.143 ευρώ.

Ισοπαλία στις τιμές των ανταλλακτικών

Πέρα από το κόστος service εξετάσαμε και την περίπτωση αλλαγής κάποιων ανταλλακτικών, συγκεντρώνοντας τις τιμές τους. Συγκεκριμένα συγκεντρώσαμε τα κόστη για   (τακάκια, δισκόπλακες, μπαταρία και δίσκο/πλατώ).  

Σε αυτή την περίπτωση οι δύο εταιρείες έχουν παρόμοιες χρεώσεις. Αναλυτικότερα για τα Swift και Vitara τα κόστη είναι 1.445 και 1.705 ευρώ, ενώ για τα Ibiza και Arona 1.605 και στα δύο μοντέλα. Δεν συγκρίνουμε Formentor με S-Cross γιατί το ένα είναι αυτόματο και το άλλο χειροκίνητο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σημείο στο οποίο η Suzuki έχει καλύτερη παροχή είναι στην εργοστασιακή εγγύηση μηχανικών μερών. Η Suzuki προσφέρει δωρεάν εγγύηση για 5 χρόνια ή 100.000 χλμ., ενώ η SEAT 4 χρόνια με 80.000 χλμ..  

Mercedes
moto