Οι μάρκες με το φθηνότερο και ακριβότερο service σε μικρά, μικρά SUV και οικογενειακά SUV.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι μάρκες με το φθηνότερο και ακριβότερο service σε μικρά, μικρά SUV και οικογενειακά SUV.

Ποιες μάρκες σε «γδύνουν» με τις τιμές στο service τους

19.832 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2023)

Κόστος service: Και όμως μέχρι και 140% ακριβότερο service για μοντέλο ίδιας κατηγορίας! Ποια μάρκα έχει το φθηνότερο και ποια το ακριβότερο κόστος service στις δημοφιλέστερες κατηγορίες και πόσα θα χρειαστεί να πληρώσετε τα 5 πρώτα χρόνια. Διαβάστε.

Το φθηνότερο και ακριβότερο μοντέλο σε service ανά κατηγορία

Το κόστος μετά την αγορά είναι ένας σημαντικός παράγοντας για το αυτοκίνητο. Δεν αρκεί να είναι μόνο καλό το αυτοκίνητο, πρέπει να έχεις και τη σωστή αντιμετώπιση και μετά την αγορά του. Mε σωστές και καθαρές χρεώσεις (στις οικονομικά δύσκολες εποχές που όλοι βιώνουμε πλέον). Εδώ είναι λοιπόν που κρίσιμο ρόλο παίζει το After Sales (ο σχεδιασμός, οι υπηρεσίες μα και οι χρεώσεις) τους.

Στο ρεπορτάζ μας, συγκεντρώσαμε το  κόστος Service 5ετίας για όλα τα μοντέλα της ελληνικής αγοράς (από τους υπευθύνους των τμημάτων After Sales των μαρκών). Πόσο χρεώνει κάθε εταιρεία σε σχέση με το μέσο όρο χρεώσεων της κατηγορίας των μοντέλων της και πόσο σε σχέση με τις αντίστοιχες χρεώσεις του πιο οικονομικού μοντέλου της κατηγορίας.

Ας δούμε τώρα ποιά εταιρεία-μάρκα προσφέρει το οικονομικότερο κόστος service, αλλά και το πιο ακριβό για τα 5 πρώτα χρόνια, στις πιο δημοφιλείς κατηγορίες, τα μικρά, τα B-SUV και τα οικογενειακά SUV.
 


Το Volvo XC 40 T2 των 129 ίππων, έχει κόστος service 5ετίας 1.111 ευρώ ακριβότερο από τoυ Kuga.

Το Volvo XC 40 T2 των 129 ίππων, έχει κόστος service 5ετίας 1.111 ευρώ ακριβότερο από τoυ Kuga.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Fiesta το φθηνότερο VS Suzuki Swift το ακριβότερο (στα μικρά)

Ξεκινώντας από την πιο δημοφιλή κατηγορία, αυτή των μικρών μοντέλων, το φθηνότερο service θα το συναντήσουμε στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο της Ford, με το Ford Fiesta. Συνολικά το κόστος για την προγραμματισμένη συντήρηση του Fiesta (1,0 λτ. 125 PS mHEV) την πρώτη 5ετία, είναι 638 ευρώ.

Στον αντίποδα το πιο ακριβό service θα το συναντήσουμε στη Suzuki και το Swift (1,2 λτ. mild hybrid 83 PS), το οποίο για τα 5 πρώτα χρόνια θα σας κοστίσει σε συντήρηση 1.262 ευρώ, δηλαδή σχεδόν 100% αύξηση συγκριτικά με το Fiesta.
Αξίζει να το δούμε και συγκριτικά με το μέσο κόστος όλης ης κατηγορίας, το οποίο είναι 971 ευρώ. Δηλαδή το Fiesta έχει κόστος περίπου 300 ευρώ λιγότερα του μ.ό. ενώ το Swift 300 ευρώ περισσότερα του μ.ο..
 

Το service του Jeep Renegade κοστίζει τα διπλά από του Ford Puma

Πάμε τώρα στα μικρά SUVάκια, την κλάση με τη μεγαλύτερη δυναμική αυτή τη στιγμή. Το πιο ακριβό service εδώ θα το συναντήσουμε στο Jeep Renegade (1,5 λτ. GSE 130 PS), το οποίο έχει κόστος 1.320 ευρώ, δηλαδή το διπλάσιο και λίγο παραπάνω από το Ford Puma, το οποίο θα σας κοστίσει 640 ευρώ τα 5 πρώτα χρόνια.

Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, ο μέσος όρος της κατηγορία είναι τα 995 ευρώ για πέντε χρόνια. Αν θέλουμε δηλαδή να συγκρίνουμε τις τιμές των Ford και Jeep σχετικά με το μέσο όρο της κατηγορίας, η Ford είναι κατά 55% φθηνότερη και η Jeep κατά 25 % ακριβότερη.
 

Η Volvo έχει το ΡΕΚΟΡ ακρίβειας σε service (οικογενειακά SUV)

Ακόμα πιο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο ακριβότερο και το φθηνότερο service θα συναντήσουμε στα οικογενειακά SUV. Η Ford και σε αυτή την κατηγορία έχει τις πιο χαμηλές χρεώσεις, με το Kuga στην έκδοση με τον 1.500άρη EcoBoost κινητήρα των 150 ίππων να κοστίζει τα 5 πρώτα χρόνια για τα προγραμματισμένα service 801 ευρώ.

Το ακριβότερο Volvo XC 40 T2 των 129 ίππων, με τον «λογαριασμό» να γράφει 1.912 ευρώ. Δηλαδή 1.111 ευρώ ακριβότερο από τKuga! Πάλι, για να το δούμε συγκριτικά με το μέσο όρο της κατηγορίας, όπου το κόστος ανέρχεται στα 1.143 ευρώ, το Volvo XC 40 είναι 60% ακριβότερο και το Ford Kuga 42% φθηνότερο.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
Kalitero aytokinito
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel