Εβδομάδα ελέγχων από την Τροχαία.
26.671 αλκοτέστ και 17 συλλήψεις οδηγών.
Ξεπέρασαν τις 9,5 χιλιάδες οι παραβάσεις, 148 αυτοκίνητα έφυγαν με γερανό.
Οι έλεγχοι θα έχουν και συνέχεια.
Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για τον εντοπισμό παραβάσεων του ΚΟΚ, πραγματοποιήθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες της 15-6-2026 έως τις πρώτες πρωινές ώρες της 22-6-2026 εκτεταμένη ειδική εξόρμηση σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής.
26.671 αλκοτέστ και 17 συλλήψεις οδηγών
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛ.ΑΣ., συνολικά πραγματοποιήθηκαν 26.671 έλεγχοι αλκοολομέτρησης, ενώ βεβαιώθηκαν 292 παραβάσεις. Παράλληλα, συνελήφθησαν 17 οδηγοί που βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ με ένδειξη άνω του 0,60 mgr/l.
Ξεπέρασαν τις 9,5 χιλιάδες οι παραβάσεις, 148 αυτοκίνητα έφυγαν με γερανό
Επιπλέον, καταγράφηκαν 9.606 παραβάσεις, μεταξύ των οποίων υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας, μη χρήση προστατευτικού κράνους, χρήση κινητού τηλεφώνου, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων ακινητοποιήθηκαν 999 οχήματα, εκ των οποίων 148 μεταφέρθηκαν με γερανό, ενώ αφαιρέθηκαν 436 άδειες ικανότητας οδήγησης και 1.382 άδειες κυκλοφορίας.
Οι έλεγχοι θα έχουν και συνέχεια
Οι αρχές τονίζουν ότι οι έλεγχοι για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και όχι μόνοθα συνεχιστούν με την ίδια ένταση στο επόμενο διάστημα.