
Στα 0,50 ευρώ η αύξηση της διέλευσης για τα Ι.Χ.
Καμία αλλαγή στις μοτοσυκλέτες, αυξήσεις στις άλλες κατηγορίες.
Πλεονεκτήματα για τους συχνούς χρήστες.
Αυξάνονται το 2026 οι τιμές στη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου
Νέες, αυξημένες τιμές θα ισχύσουν στη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου, από την έλευση του 2026, κάτι το οποίο έγινε γνωστό από τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., δημοσιεύοντας τον πλήρη τιμοκατάλογο στην ιστοσελίδα της.
Στα 0,50 ευρώ η αύξηση της διέλευσης για τα Ι.Χ.
Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα δεδομένα, η απλή διέλευση ενός επιβατικού Ι.Χ. χωρίς e-pass θα κοστίζει πλέον 15,90 ευρώ, έναντι 15,40 ευρώ που ισχύει σήμερα, αυξημένη δηλαδή κατά 0,50 ευρώ. Από κει και πέρα, η διέλευση των μοτοσυκλετών παραμένει χωρίς αλλαγή στα 2,50 ευρώ, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες οχημάτων τα ποσά για τη νέα χρονιά θα είναι αυξημένα.
Τιμές Διοδίων - Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης»
| Κατηγορίες | Κόστος διοδίων |
|---|---|
| Μοτοσικλέτες | 2,50 € |
| Επιβατικά (Ι.Χ.) | 15,90 € |
| Φορτηγά με 2 άξονες | 24,70 € |
| Φορτηγά με 3 άξονες | 40,10 € |
| Φορτηγά με 4 άξονες και άνω | 50,90 € |
| Λεωφορεία ή πούλαν έως 20 θέσεις | 37,80 € |
| Λεωφορεία ή πούλαν 20-40 θέσεων | 53,10 € |
| Λεωφορεία ή πούλαν άνω των 40 θέσεων | 81,40 € |
Πλεονεκτήματα για τους συχνούς χρήστες
Στην ανακοίνωσή της η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. αναφέρει ενδεικτικά και κάποια πλεονεκτήματα για συχνούς χρήστες της γέφυρας.
Αυτά είναι τα εξής:
Κάρτα ΜΟΤΟ: 1,60€ η διέλευση
- Για τους οδηγούς μοτοσυκλετών, η διέλευση με το συγκεκριμένο προϊόν κοστίζει 1,60€ (έκπτωση 36% από την πλήρη τιμή διοδίου για την κατηγορία 1). Είναι το κατάλληλο εκπτωτικό προϊόν για τους συχνούς και τοπικούς χρήστες.
- Προσφέρει 20% έκπτωση από τη δεύτερη διέλευση, ενώ από την 6η διέλευση η έκπτωση είναι 53%.
- Οικονομικότερες διελεύσεις σε σύγκριση με το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ E-Pass Pre-paid», για όσους πραγματοποιούν από 31 ως 54 διελεύσεις τον μήνα.
- Ειδικά για συνδρομητές που πραγματοποιούν 44 διελεύσεις το μήνα, το συνολικό κόστος διελεύσεων είναι κατά 92,02€ φθηνότερο σε σύγκριση με το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ E-Pass».
- Είναι οικονομικότερο από το κόστος του πορθμείου για 37 έως 50 διελεύσεις τον μήνα, ενώ για 44 διελεύσεις σε μηνιαία βάση είναι οικονομικότερο από το πορθμείο κατά 53,60€.
- Προσφέρει έκπτωση 48% στις 2 διελεύσεις, με τη διέλευση επιστροφής εντός 4 ωρών, ενώ για την επιστροφή μεταξύ 4ης και 5ης ώρας η έκπτωση είναι 18%.
- Προσφέρει έκπτωση 21% σε σύγκριση με το αντίστοιχο προϊόν σε κάρτα, ενώ ο πομποδέκτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε διόδια άλλων αυτοκινητοδρόμων, κάνοντας χρήση των ηλεκτρονικών λωρίδων, χωρίς στάσεις και αναμονή.
- Αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά Ι.Χ. οχήματα, προσφέρει σταθερή έκπτωση 3,90€ ανά διέλευση.
