Οδηγούμε 2 «παρανοϊκά» μοντέλα ζώντας το απόλυτο αυτοκινητιστικό όνειρο...

Οδηγούμε 2 «παρανοϊκά» μοντέλα ζώντας το απόλυτο αυτοκινητιστικό όνειρο...

Porsche 911 GT2 RS vs McLaren 720 S

7.239 Επισκέψεις στο άρθρο (28/6/2018)

Paranoia: 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δλ., τελική ταχύτητα 340 χλμ./ώρα, 700+ άλογα στον πίσω άξονα για να δαμαστούν. Αν αυτό δεν είναι μια αυτοκινητιστική παράνοια, τότε τι είναι;

Παράνοια… 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αυτή είναι η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο νου, και μάλιστα όχι στο μπάκετ της McLaren 720 S κατά τη διαδικασία του launch control ή σε αυτό της Porsche 911 GT2 RS στην οβάλ πίστα, την ώρα που το κοντέρ έχει ξεπεράσει τα 280 χλμ./ώρα, αλλά αρκετές στιγμές πιο μετά… Όταν πια δηλαδή έχουν κατέβει τα επίπεδα της αδρεναλίνης στο αίμα, έχουν σιγήσει για τα καλά οι πολεμικές κλαγγές εξατμίσεων και εμβόλων, έχει ατονήσει στον αέρα η μυρωδιά του καμένου λάστιχου και έχει επανέλθει το σώμα από τα g της πλευρικής επιτάχυνσης και επιβράδυνσης.

Η Porsche 911 GT2 RS και η McLaren 720 S που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε στα πλαίσια του Test the Best 2018 του «αδελφού» περιοδικού Autobild, δεν είναι απλώς δύο γρήγορα αυτοκίνητα. Είναι δύο κορυφαίες εκδόσεις μέσω των οποίων τόσο McLaren, όσο και Porsche δηλώνουν κάτι… Η μεν 720 S λανσάρει τη νέα γενιά Super Series της McLaren όντας ελαφρύτερη, γρηγορότερη, ικανότερη και πολύ πιο ολοκληρωμένη από την 650 S που αντικαθιστά, η δε 911 GT2 RS είναι το μοντέλο που γύρισε το Νίρμπουργκρινκ σε 6`47``3 και εκφραστής των αγωνιστικών ιδεωδών της Porsche. Γιατί πιστέψτε με, η GT2 RS φέρνει περισσότερο σε ένα «παρανοϊκό» αγωνιστικό όχημα, παρά σε ένα ορθολογικό επιβατικό… Είναι λογικό άλλωστε να στέλνεις 700 άλογα και 750 Nm ροπής αποκλειστικά στους δύο πίσω τροχούς; Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, όπως αυτά εκτυλίχθηκαν.

Ώρα περίπου 10 το πρωί, βρισκόμαστε στην πίστα της Bridgestone έξω από τη Ρώμη, ο καιρός ηλιόλουστος και στο parking της πίστας 21 καινούρια αυτοκίνητα μας περιμένουν κυριολεκτικά με το κλειδί στη μίζα για να τα δοκιμάσουμε. Σκηνικό… αυτοκινητικού ονείρου! Ξεκινάμε με τις «γήινες» προτάσεις του Test the Best (αν μπορείς να χαρακτηρίσεις γήινα τα Aston Martin DB11 Volante, Ford Mustang Cabrio, Audi A6, Bentley Continental GT & Bentley Bentayga, BMW M5 και Lexus LC500h που βρίσκονταν ανάμεσα σε αυτά), ώστε να βρούμε τα πατήματά μας και να εξοικειωθούμε με τις γραμμές της πίστας. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto